Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. November 01. 16:14, szombat | Helyi sport

Kényszerpihenőn a ceglédi srácok

Kényszerpihenőn a ceglédi srácok

Nem tervezett kényszerpihenőn van a Ceglédi KK SE.

No nem hagyták abba a munkát, csak két hétig megint nincs bajnoki mérkőzésük, mert elhalasztották a Balatonfüred elleni találkozót. Az okokról Kökény István vezetőedző nyilatkozott a cegledisport.hu-nak:

- A Füred kérte a halasztást, mert tőlük többen játszanak az "A" és "B" válogatottban, de tőlünk is hiányzott volna Antal Szabi a "B" válogatott programja miatt. Január 30-án fogjuk lejátszani a mérkőzést, így a következő mérkőzésünk majd csak 11.09-én lesz itthon a Szeged ellen. A Magyar Kupában a Komlót sorsolták ellenfelünknek, akikkel szerettünk volna az üres hetünkben játszani,de ők nem egyeztek bele.

Milyen munkát végeztek ebben a két hétben?

- Erősítő edzéseket tartunk, állóképességet fejlesztünk, de egy kicsi időt pihenésre is szánunk. Próbáljuk úgy alakítani az edzéseket, hogy azok a játékosok, akik szinte végig pályán voltak az elmúlt mérkőzéseken, kicsit lazább munkát végezzenek. Taktikailag és videó elemzéssel készülünk a Komló és a Pler elleni idegenbeli meccsekre, mert most több idő van rá.

Van egy kis szusszanásnyi idő. Hogyan értékeled az eddigi bajnoki szerepléseteket?

- Ami nagyon fájó, az az, hogy a Mezőkövesdet itthon nem tudtuk megverni, bár ez benne volt a pakliban, mert a keretük komplettebb és erősebb, mint a miénk. Az összes többi hazai mérkőzést, amit nyerni kellett, azt ha nem is könnyen, de hoztuk. Volt egy fájó vereségünk Gyöngyösön. 11 góllal kaptunk ki, ami nagyon rosszul érintette a közvéleményt. Az erőviszonyok alapján sokkal erősebb csapat a gyöngyösi. Nagyon sokan tragikusan élték meg azt a meccset, szerintem nem volt az. A Balmaz elleni hazai mérkőzésen az akaratunkkal és az egységünkkel igazoltuk, hogy érdemes ezért a csapatért szurkolni és érdemes kitartani mellettünk. Kiemelném a tatabányai mérkőzésüket, ahol a végjátékig közel maradtunk hozzájuk és szoros meccscet játszottunk velük. 90%-ban 23-24 éves gyerekekre épül a csapatunk, akikben benne van a hullámzó teljesítmény. Akár egy héten belül is képesek hullámvölgyeket átélni. Ebben a két hétben próbálunk ezeken is javítani, hogy a negatív periódusok csökkenjenek.

-pézsé-
fotó: Kisfaludi István (infoCegléd fotóarchívum)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem