Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Augusztus 14. 13:49, péntek | Helyi
Forrás: Cegléd TV

Kényszerhelyzetben volt az önkormányzat

Kényszerhelyzetben volt az önkormányzat

Folytatódik majd a munka, a kétirányúsítás csak az első ütem

Augusztus 27-től kétirányúvá válik a Szent Imre herceg utca egy szakasza.

Egészen pontosan a Liliom utcával szemben lévő lakótelepi bekötő úttól a Széchenyi úti kereszteződésig. Azért szükséges több ütemben elvégezni a forgalmi rend módosítást, mert kényszerhelyzetben volt a város. A Magyar Közút fél napot adott arra, hogy döntsenek: kétirányú lesz-e a forgalom, vagy marad egyirányú.

Kényszerhelyzetben volt az önkormányzat, ugyanis miközben készült a közlekedési koncepció váratlanul az állami Magyar Közút küldött egy levelet, amiben arról értesítette az önkormányzatot, hogy beszerzési pályázatot írnak ki a Szent Imre herceg utca és Széchényi út kereszteződésének átszervezésére.

Azt közölték: amennyiben ez a szakasz egyirányú marad, akkor az általuk veszélyesnek ítélet sávokban elkezdnek betonelemeket pakolni és a lámpákat is átprogramozzák, illetve a nem szükséges lámpákat leszerelik. Véleményem szerint igen veszélyes lenne betonelemek között közlekedni, ráadásul később a város, vagyis a ceglédiek pénzén kellett volna újraprogramozni a lámpákat. Fél napot adtak a válaszadásra, két órán belül hivatalos választ küldtünk, így elálltak az eredeti szándékuktól. Viszont az volt az egyezség, hogy ennek a kereszteződésnek a Szent Imre herceg utca felöli része nyár végéig legkésőbb kétirányúvá váljon.” – tájékoztatott a helyszínen Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

A Szent Imre herceg utca és a Pesti út kereszteződésében is lámpás csomópontot alakítanak majd ki. Ehhez azonban közbeszerzési pályázatot kell kiírni. Addig pedig, amíg nincs megbízható közlekedéstervezői szakvélemény arra vonatkozóan, hogy lámpa nélkül elbírná-e a forgalmat egy teljes hosszában kétirányúsított Szent Imre herceg utca – addig nem szerették volna terhelni az utcát.

A tervező véleményét csak pontos forgalomszámlálási adatokkal tudtam volna elfogadni, azonban az a mérnök csapat, ami a közlekedési koncepciót készítette - és megbízásukban benne is volt a forgalomszámlálás – sajnos nem tudott megfelelő mennyiségű és minőségű adatot szolgáltatni, ezért augusztus 10-én azonnali hatállyal felmondtuk velük a szerződést és a munkadíjuk egy nagy részétől is elbúcsúzhattak. Viszont ez már nem változtat azon, hogy most nem vállaltuk a teljes kétirányúsítást, nehogy esetleg nagyobb balesetveszélynek tegyük ki az embereket.” – tette hozzá az ügyvezető.

Az új forgalmi rend tehát most a Szent Imre herceg egy rövidebb szakaszát érinti. Az első napokban a tervek szerint a rendőrség segíti majd az arra közlekedőket, hogy az átállás zökkenő- és balesetmentes legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció