Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Június 30. 18:41, hétfő | Helyi

Keddtől így is parkolhatunk

Keddtől így is parkolhatunk

Július 01-el Cegléd is csatlakozik a mobilparkolási rendszerhez

Cegléd Város, mint közterületi parkolási közszolgáltatást biztosító település, 2014. július 01-vel csatlakozik a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-n keresztül az országosan egységes mobilfizetési rendszerhez.

A közúti közlekedésről szóló törvény szerinti várakozási (parkolási) közszolgáltatás mobilfizetési úton történő értékesítése a 2011. évi CC. törvény (Nmftv.) értelmében kizárólag a nemzeti mobilfizetési rendszeren keresztül értékesíthető.

A parkolási közszolgáltatás kapcsán biztosított lesz a szolgáltatás mobilfizetési megoldással történő megvásárlása is, melyet jelenleg csak a parkoló jegykiadó automatáknál előre váltott jeggyel lehet kifizetni.

A Szolgáltató által üzemeltetett parkolási jegykiadó automatákon, a parkolási övezet közterületi parkolással kapcsolatos tájékoztató tábláin zónakód matricák kerülnek kihelyezésre, melyek tartalmazzák a parkolás indításához és leállításához szükséges telefonszámokat és a mobil applikációk letöltéséhez szükséges QR kódot. A város területén egy fizetőparkoló zóna üzemel, így az elindított mobilparkolás felhasználható lesz a zónán belüli területen.

A kép kinagyításához kattints a képre!



Az eljárás menete:
Amennyiben a parkoló ellenőr észleli, hogy a parkolót használó nem rendelkezik szélvédőn belül elhelyezett érvényes parkoló jeggyel, elektronikus bérlettel vagy érvényes rokkantságot igazoló kártyával, abban az esetben az ellenőri készüléken keresztül a már meglévő applikáció segítségével ellenőrizni tudja, hogy a gépjármű rendszámára történt-e mobiltelefonon keresztül történő parkolójegy váltás. Ha ellenőrzés során kiderül, hogy egyik lehetőséggel sem rendelkezik, akkor a szokásos módon történik a pótdíjazás.

Felhívjuk a fizetőparkolóban parkoló ügyfeleink figyelmét a fizetési felszólítás részletes át tanulmányozására.
Az ügyfél a mobilparkolási alkalmazásokról a http://app.nemzetimobilfizetes.hu weboldalon kap részletes tájékoztatást.

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2014. július 1-én az ügyfélfogadás technikai okok miatt szünetel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció