Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 25. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Kedden érkezik egy hidegfront, de többfelé később mérséklődik a kánikula

Kedden érkezik egy hidegfront, de többfelé később mérséklődik a kánikula

Kedden érkezik egy hidegfront, de többfelé továbbra is 35 Celsius-fok körüli csúcsértékek várhatók.

A hétvégén mérséklődhet érdemben az elmúlt napokban tapasztalt hőség, akkor már jellemzően 30 fok körül, sok helyen az alatt alakulnak a maximumok. A jövő héten a napsütés mellett többször várhatóak szórványosan záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Veszélyjelzésükben azt írták: hétfőn általában 25, az Alföld déli felén 27 fok körül alakulhat a napi átlaghőmérséklet. Az előrejelzés szerint túlnyomóan derült, száraz idő várható. A minimumok általában 14 és 20 fok között, az északi völgyekben és a hidegre érzékeny részeken 10 fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.

Kedden egy hidegfront egyre szakadozottabb, gomolyos felhőzete vonul át a térség felett. Előtte délkeleten még többórás, másutt néhány órás napsütés is várható. Az ország északnyugati felén több helyen, máshol elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A szél sokfelé megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 11 és 23 fok között alakul, a szelesebb tájakon, vízpartokon mérhetik a magasabb, az északkeleti völgyekben az alacsonyabb értékeket. Délután általában 30-39, nyugaton, északnyugaton 26-29 fokot mérhetnek.

Szerdán és csütörtökön sok lesz a napsütés. Általában száraz idő várható, de elvétve előfordulhat zápor, zivatar. A szél megélénkül, szerdán néhol időnként meg is erősödik. Szerdán a hajnali 13-21 fokról 29-35 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön a minimumok 12 és 21, a maximumok 30 és 37 fok között alakulnak.

Pénteken is több órára kisüt a nap, de főleg a nap második felében északnyugat felől egyre több felhő érkezhet és szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. A hőmérséklet hajnalban 13 és 22, a délutáni órákban általában 30 és 36 fok között valószínű, de északnyugaton ennél hűvösebb is lehet.

Szombaton felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Több helyen előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 22 fok között valószínű. A csúcsértékek 26 és 34 fok között várhatók.

Vasárnap szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A hőmérséklet hajnalban 10 és 19, délután általában 25 és 30 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.