Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. December 23. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infoCegléd

Karááááááááácsony!

Karááááááááácsony!

Karácsony női és férfi szemmel. Míg a nők megőrülnek, addig a férfiak nyugodt és egyszerű karácsonyt terveznek.

Az ünnepi készülődés feszültségektől sem mentes időszaka nemre és korra való tekintet nélkül bizony mindenkire hatással van. De vajon ki, hogyan éli ezt meg? A férfiak vagy a nők által elképzelt karácsony a sikeresebb?

A karácsony előtti készülődés emberekre gyakorolt hatása már a tudósok figyelmét is felkeltette. Az alábbi kutatási eredményekből kiderül, hogy a két nem képviselői hogyan élik meg ezt az időszakot.

A gyengébbik nem képviselői nem lepték meg a kutatókat. A nők valósággal megőrülnek (tisztelet a kivétellel) a karácsonyi időszakban. Időt és energiát nem kímélve próbálnak mindenhol helytállni.

Az elszánt anyukák egy teljes heti munkaidőt töltenek a karácsonyi készülődéssel, derül ki egy brit felmérésből.
Az ünnepi készülődéssel kapcsolatos vizsgálat során ezer nőt kérdeztek meg. A tanulmányból kiderült, hogy öt anyából kettő több mint negyven órát tölt azzal, hogy megtervezi a családi karácsonyt, és felkészül rá. Hét nőből egy érezi úgy, nem becsülik meg azt a rengeteg munkát, amit végez a családjáért az adventi időszakban.

Ezen kívül a nők 20 százaléka panaszkodott arra, hogy párjuk nem vesz neki megfelelő ajándékot karácsonyra.

És vajon milyen lenne a karácsony, ha az a férfiakon múlna?
Ezt a kérdést feszegeti egy felmérés, melyet a közelmúltban végeztek el közel 2000 férfi részvételével.

Bár a legtöbb háztartásban a karácsonyi előkészületeket csakis és kizárólag a nők végzik, ez nem jelenti azt, hogy a férfiakat teljesen hidegen hagyja az őrület. Már csak azért sem, mert a többségnek a bolondokházából még akkor is bőven kijut, ha a készülődésben aktívan nem vesz részt.

Egy 2000 férfi részvételével most elkészült felmérés azt boncolgatta, vajon más lenne-e karácsony, ha annak megszervezéséért a férfiak felelnének. Kiderült, hogy a kérdés már a férfiakat is régóta foglalkoztatja, a többség ráadásul úgy véli, sokkal jobban boldogulna a szervezéssel, mint a nők. Sőt voltak, akik egyenes odáig merészkedtek, hogy kijelentették, a közbenjárásukkal még az őrültek házából meghitt és nyugodt készülődés lehet.

Mégis hogyan? A megkérdezett férfiak többsége egyszerűen szelektálna a tennivalók között, és az általuk feleslegesnek tartott mozzanatoktól egyszerűen megszabadulna. Így például a képeslapoktól, amit a férfiaknak közel 50%-a időpazarlásnak tart. Hihetetlen, de legalább ilyen felesleges macerának bizonyult - legalábbis a felmérés szerint - a karácsonyi vacsora is. A pasik harmada egész egyszerűen ejtené a pulykát, sőt a töltött káposztát is, és valami egyszerűbbre cserélné, például rántott húsra krumplival.

A többség emellett változtatna a vásárlási szokásokon: főleg az interneten keresgélne, kihagyná a zsúfolt plázákat és boltokat, csak már előre becsomagolt ajándékokat venne, és rávenné a gyerekeket is arra, hogy többet segítsenek a ház körül.

Nos, hogy ki melyik megoldás mellett rakja le a voksát azt mindenki maga dönti el. Mindesetre tanluhatunk még egymástól.

Címkék: karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására