Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 09. 09:56, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: infoCegléd

Jusson is, maradjon is!

Jusson is, maradjon is!

Szűkíteni kell a termálvizes kutat.

A Széchenyi úton, a Török János középiskola melletti termálvizes kutat télen, de különösen most, a rendkívüli hideg idején a szokásosnál is jóval többen látogatják melegvízért. Sajnos a megnövekedett forgalom gondot okoz a Városi Strandfürdőben, ugyanis a fürdőbe a szükségesnél kevesebb víz jut. Kevesen tudják, hogy a kútról elhordott víz már egy mért fogyasztás, amelynek költségeit, a strandra érkező mennyiséggel együtt a fürdőt üzemeltető egyesület fizeti.

Igaz, hogy nem nyilvános fürdőként üzemel a strand, de mégis sokak számára fontos, hogy legyen a medencékben elég víz. Egyrészt egyesületi tagsághoz van kötve az úszás, és bizony több százan váltanak bérletet. Ez a strand az iskolások úszásoktatásához is biztosítja a vízfelületet, valamint itt edzenek a vízilabda szakosztály gyermek és felnőtt sportolói.

A strand biztonságos üzemeltetése érdekében szükségessé vált a szabadon elvihető víz mennyiségének korlátozása oly módon, hogy kisebb keresztmetszetűre csökkentik a kifolyóhoz a vezetéket. Ezzel növekedni fog ugyan a kifolyó víz sebessége, de valamivel csökken az egységnyi idő alatt kifolyó víz mennyisége. Ha ez a megoldás nem pótolja a strandon hiányzó mennyiséget, további intézkedésekre lesz szükség.

Az önkormányzat kéri az érintetteknek a megértését és azt, hogy valóban csak a nagyon szükséges mennyiséget vételezzék, valamint semmiképpen ne autómosásra használják az értékes termálvizet.


Tánczos Tibor sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben