Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 13. 15:06, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Újra kihűlt a Közgáz.

Újra kihűlt a Közgáz.

Ismét fűtés nélkül maradt a Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola.

Biztosan sokan emlékeznek még (főleg az érintettek) a tavaly októberében nagy port kavart gázstopra, mely Cegléden több oktatási intézményét is érintett.
Akkor az önkormányzat által felhalmozott nagy összegű közüzemi tartozás miatt blokkolták az intézmények gázszolgáltatását. A hosszasan elhúzódó ügy elsimítását követően a kormány garanciát vállalt rá, hogy az önkormányzatok helyett rendezi az intézmények októberi, novemberi és decemberi gázszolgáltatását is. A szolgáltató végül megnyugodott, a diákok pedig felmelegedhettek.

Nos, a januári számla kiegyenlítésére már senki nem garantálta, de hogy ez okozhatta e a mostani helyezet kialakulását azt egyelőre nem lehet tudni, de az biztos, hogy újfent egy komolyabb tartozás hűtötte ki az iskola osztálytermeit. A különbség csak annyi a két eset között, hogy az iskolák azóta már állami kézbe kerültek. Az önkormányzatok az államtól kapott minimális keretből nem tudták élhető módon fenntartani az iskolákat, ezért a kormány és a megyei önkormányzatok konszenzusa alapján 2012. január 01-től a megyei intézmények, így az iskolák is állami kézbe kerültek.

Az iskolában hétfő óta nincs tanítás. A hirtelen jött fűtésszünet szokatlan és sok szempontból kellemetlen helyzet elé állította nem csak a diákokat, de a tanárokat is. A továbbiakban ugyani az iskola óráinak a Kossuth Lajos Gimnázium ad majd helyet a délutánok folyamán. A délutáni tanítási órákon a diákoknak csak a legszükségesebb, alap tanítási órákat adják majd le, ráadásul azokat is csak rövidített óramenetben. Hogy ez az áldatlan állapot meddig tart majd ki, azt egyelőre nem lehet még tudni, de reméljük, hogy mielőbb találnak majd megoldást a problémára, hiszen mégiscsak a XXI. században élünk.(!)

Címkék: gázstop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció