Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. December 23. 14:00, péntek | Helyi

Jótékonysági foci gála

Jótékonysági foci gála

Jótékonysági gálát szervezett a Ceglédi VSE labdarúgó szakosztálya egy korábbi játékosuk megsegítésére.

December 20-án, kedden a Ceglédi VSE labdarúgó szakosztálya jótékonysági gálát rendezett, melynek célja korábbi játékosuk Korpácsi Zoltán és a Cegléd és Térsége Látássérültek Egyesületének megsegítése. Korpácsi Zoltán szeme súlyosan károsodott, ami komoly anyagi vonzattal járó műtéti beavatkozást igényel. Esetében ezt szerették volna támogatni a labdarúgók, a CTLE esetében pedig a szervezetnek adták át a gála során összegyűlt összeget.

A program már kora délután elkezdődött az utánpótlás csapatok bemutató mérkőzéseivel. Parkettra lépett a lány csapat, az U14-es és U19-es fiú csapat is, de a szervezők arra is gondoltak, hogy a városban töretlen népszerűségnek örvendő amatőr focistákat, a Ceglédi Dühöngő Bajnokság résztvevőinek is lehetőséget biztosítsanak a gálán való szereplésre. Ehhez a korábban a Ceglédi VSE utánpótlásába tartozó, de aztán a felnőtt csapatba be nem kerülő játékosok együttese szolgáltatta az ellenfelet. A Dühöngő All Stars és a Ceglédi VSE Old Boys összecsapásából utóbbi csapat jött ki győztesen.

A kora délutáni program lezárultával egy rövid szünet következett, majd a Zanzibár csapott a húrok közé és egy negyed órás koncertet tartott a kilátogató érdeklődőknek. A ceglédi zenekar egyébként ingyenesen vállalta a fellépést, ezzel is támogatva a jótékonysági gálát.

Este öt órakor pedig hazai és világsztár sportolók kezdték el rúgni a labdát. A négy csapatban olyan nevek szerepeltek, mint Keresztúri András ceglédi származású korábbi Ferencváros és válogatott játékos, Ferenczi István szintén korábbi válogatott játékos, jelenleg a Vasas FC felnőtt csapatának erőnléti edzője és játékosa. Sportágat váltva pedig Bácsi Péter, Deák-Bárdos Mihály, a Lőrincz testvérek, vagy Ungvári Miklós is megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt. Természetesen a felsorolás a teljesség igénye nélkül értendő.

Az öregfiúk torna négy csapata a házigazda Ceglédi VSE, a Szolnoki MÁV FC és a Vasas FC öregfiú csapataiból, valamint a Lőrincz Tamás által összeállított sztár sportolókból álló Lőrincz Tamás és barátai csapatból tevődött össze.
Az első elődöntőben Lőrincz Tamás csapata nagy küzdelemben legyőzte a Ceglédi VSE öregfiúk csapatát, majd a Vasas FC is megtette ezt a szolnokiak ellen. A harmadik helyért nagy csata dúlt a Cegléd és a Szolnok között, de az utolsó másodpercekben érkező ceglédi találatnak köszönhetően sikerült döntetlenre menteni a mérkőzést, amit végül büntetőrúgásokkal a hazai csapat nyert meg.

A döntőben a labdarúgásban rutinosabb Vasas FC öregfiúk csapata győzedelmeskedett Lőrinczék ellen. A mérkőzés után felvetett, birkózó szőnyegen tartandó visszavágóra végül nem érkezett egyértelmű válasz a Vasas FC öregfiúk csapatától… 😀

A torna jó hangulatban zajlott, a kilátogató közönség élvezte a koncertet és a mérkőzéseket. A meccsek közötti szünetekben pedig Randos Gabriella Fit-Kid csapata szórakoztatta a nézőket és felajánlásoknak köszönhetően tombolát is sorsoltak a szervezők.

A jótékonysági gála során összesen 238.000 Ft gyűlt össze, melynek 60%-át a CTLE nevében Pap Anita elnök vehette át, Korpácsi Zoltán pedig a bevétel 40%-át kapta meg tegnap este.

Azonban a gyűjtésnek itt még nincs vége! A gála után még érkeztek felajánlások, többek között a Lőrincz Tamás és barátai csapatától, aminek összegét szintén elosztják a szervezők a kedvezményezettek között, valamint a holnapi naptól a gála Facebook oldalára felkerül egy kép egy több, mint 10 éves Ceglédi VSE mezről, amit minden a négy csapat, minden játékosa aláírt. Ezt a mezt szeretnék elárverezni a szervezők, aminek a bevételét szintén a CTLE-nek és Korpácsi Zoltánnak fognak adományozni.

Kőházi Ádám
fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció