Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Augusztus 09. 12:16, péntek | Helyi
Forrás: mti

Jön és LECSAP!

Jön és LECSAP!

Vihar vet véget a kánikulának

A délután várható heves zivatar miatt három dunántúli megyében másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt 17 megyében és a fővárosban továbbra is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat pénteki, az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: a napi középhőmérséklet északnyugaton 25-27 fok között, másutt 27-30 fok között valószínű. Győr-Moson-Sopron és Vas megyében már csak elsőfokú, az ország többi területén viszont még piros figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 34 és 39 fok között, északnyugaton 30 fok körül alakul. Késő estére 21-29 fok közé hűl le a levegő.

Egy hidegfront hatására várhatóan a délutáni óráktól a Dunántúl középső megyéiben, illetve néhol az északnyugati harmadában, majd estétől, késő estétől a Dunántúlon egyre nagyobb számban, helyenként az Északi-középhegység nyugati, északi részén alakulhatnak ki zivatarok. Várhatóan a délutáni és az éjszakai órák között a Dunántúlon heves zivatar is kialakulhat.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható heves zivatarok miatt. Ezeken a területeken 90 kilométer/óránál erősebb széllökésekre és akár 2 centiméternél nagyobb átmérőjű jégdarabokra is számítani lehet.

Kevésbé erős, de még így is viharos széllökésekre és jégesőre Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Zala és Pest megyében, illetve a fővárosban is számítani lehet. Ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Egy-egy zápor, zivatar során több megyében rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék eshet.

A Balaton nyugati medencéjénél már péntek reggel másodfokú, a középső medencéjénél elsőfokú viharjelzést adtak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció