Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2011. December 07. 07:43, szerda | Külföld
Forrás: HírTv

Jön a szláv tavasz? – Katonákat is bevetnek Moszkvában - Videó

Jön a szláv tavasz? – Katonákat is bevetnek Moszkvában - Videó

Az orosz rendőrség újabb több száz Putyin-ellenes tüntetőt tartóztatott le. A demonstrálók azzal vádolják az orosz miniszterelnököt és pártját, hogy meghamisította a vasárnapi parlamenti választások eredményeit.

Az őrizetbe vett személyek között van egy volt miniszter is, aki mostanában Putyin egyik leghevesebb bírálójának számít. Az ellenzéki megmozdulások miatt Moszkvában rendkívüli készültséget rendeltek el. A belügyminisztérium beismerte, hogy vidékről is küldtek rendőri erőket a fővárosba, „a lakosság biztonságának szavatolására”.

Kordonnal választják szét a rendőrök a kormánypárti és az ellenzéki tüntetőket a Győzelem téren. A Putyinnal szimpatizálók zavartalanul dobolhattak, az Egységes Oroszország nevű párt ifjúsági csoportjának megmozdulását nem zavarták szét a rendfenntartók. Az ellenzékiekkel azonban nem bántak kesztyűs kézzel, tömött buszokkal szállították el a rendőrök a demonstrálókat a helyszínről, vélhetően valamelyik börtön irányába.

Rövid időre Szergej Mitrokint is letartóztatták, és be akarták tuszkolni az egyik autóbuszba, amikor végre sikerült igazolnia, hogy a moszkvai városi tanács tagja. Egy moszkvai bíróság közben 15 napos börtönbüntetésre ítélte egy másik ellenzéki politikust, és ugyanezt a büntetést kapta a legismertebb orosz blogger is.

A többek által máris „szláv tavasznak” nevezett megmozdulások miatt nem csak a rendőrök számát sokszorozták meg Moszkvában. Az orosz hatóságok az utcára vezényelték az egyik gyors reagálású katonai egység tagjait is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 30. 12:06, péntek | Külföld

Az Európai Bizottság 220 millió eurót mozgósít a betegek határon átnyúló szállítására

Az Európai Bizottság 220 millió eurót (mintegy 79,2 milliárd forint) bocsát rendelkezésre a koronavírussal fertőzöttek tagállamok közötti áthelyezésének finanszírozására

2020. Október 30. 08:00, péntek | Külföld

Öt év szabadságvesztésre ítélték a képviselőház volt elnökét Romániában

Romániában jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélték csütörtökön korrupció miatt Bogdan Olteanut, a román képviselőház volt elnökét, aki ezt követően a Román Nemzeti Bank kormányzóhelyettesi tisztségét is betöltötte.

2020. Október 30. 05:00, péntek | Külföld

Tajvanon már kétszáz napja nem regisztráltak új fertőzéses esetet

Tajvanon már kétszáz napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzéses esetet - jelentette a tajvani járványügyi központ csütörtöki közlésére hivatkozva a Taiwan News című helyi híroldal.

2020. Október 29. 18:16, csütörtök | Külföld

Új óriáspanda-múzeum nyílt Kínában

Új óriáspanda-múzeum nyílt a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban, az óriáspandák természetes élőhelyén.