Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Július 06. 16:26, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Jogsi nélkül gázolt, majd elhajtott – már 14-szer kapták el eddig

Jogsi nélkül gázolt, majd elhajtott – már 14-szer kapták el eddig

Segítségnyújtás elmulasztásának a vészhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy 22 éves örkényi férfi ellen,

aki tavaly októberben autójával Kecskeméten szabálytalanul közlekedve elütött, és az úton hagyott egy kerékpárost.

A 22 éves örkényi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, azt soha nem is szerzett, ennek ellenére az elmúlt két évben közlekedési szabálysértések miatt 14-szer vonták felelősségre. A vádlott tavaly október 11-én reggel 7 órakor Kecskeméten, derült időjárásnak megfelelő, jó látási viszonyok közepette közlekedett az általa vezetett járművel.

Egy útkereszteződéshez érkezve nem biztosított elhaladási elsőbbséget a védett útvonalon tőle balról, elektromos kerékpáron érkező férfinek. A vádlott az útkereszteződésbe behajtva az elektromos kerékpár jobb oldalának ütközött, mely miatt a kerékpáros elesett, és 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.
A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ elsőbbségadásra vonatkozó előírásait.

A balesetet követően a vádlott az úttesten fekvő sértettet és kerékpárját kikerülve kocsijával a helyszínről elhajtott, nem nyújtva tőle elvárható segítséget a baleset során megsérült férfinek.

A többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottat az ügyészség segítségnyújtás elmulasztása súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:09, kedd | Kék hírek

Fókuszban a gyorshajtók

A gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.