Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2018. Július 06. 16:26, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Jogsi nélkül gázolt, majd elhajtott – már 14-szer kapták el eddig

Jogsi nélkül gázolt, majd elhajtott – már 14-szer kapták el eddig

Segítségnyújtás elmulasztásának a vészhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy 22 éves örkényi férfi ellen,

aki tavaly októberben autójával Kecskeméten szabálytalanul közlekedve elütött, és az úton hagyott egy kerékpárost.

A 22 éves örkényi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, azt soha nem is szerzett, ennek ellenére az elmúlt két évben közlekedési szabálysértések miatt 14-szer vonták felelősségre. A vádlott tavaly október 11-én reggel 7 órakor Kecskeméten, derült időjárásnak megfelelő, jó látási viszonyok közepette közlekedett az általa vezetett járművel.

Egy útkereszteződéshez érkezve nem biztosított elhaladási elsőbbséget a védett útvonalon tőle balról, elektromos kerékpáron érkező férfinek. A vádlott az útkereszteződésbe behajtva az elektromos kerékpár jobb oldalának ütközött, mely miatt a kerékpáros elesett, és 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.
A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ elsőbbségadásra vonatkozó előírásait.

A balesetet követően a vádlott az úttesten fekvő sértettet és kerékpárját kikerülve kocsijával a helyszínről elhajtott, nem nyújtva tőle elvárható segítséget a baleset során megsérült férfinek.

A többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottat az ügyészség segítségnyújtás elmulasztása súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 14:40, vasárnap | Kék hírek

Megszúrta lakótársát egy férfi Vecsésen

Mellkason szúrta egy 46 éves férfi lakótársát Vecsésen, a 36 éves áldozat életveszélyes sérülést szenvedett - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

2021. Február 28. 08:10, vasárnap | Kék hírek

Letartóztatta a bíróság a csepeli késes támadót

Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró - nem végleges végzésében - azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon - közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton az MTI-vel.

2021. Február 27. 14:11, szombat | Kék hírek

Megkéseltek egy fiatal férfit Zuglóban

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 23 éves férfi, akit támadója - szóváltás után - Zuglóban, egy buszmegállóban szúrt meg - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

2021. Február 27. 08:00, szombat | Kék hírek

Elítélték a feleségét késsel és baltával megölő férfit

A Tatabányai Törvényszék első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélt egy tatai férfit, aki késsel és baltával megölte a feleségét - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.