Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2013. Július 23. 14:55, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: pénzbehajtásra használja a kormány a rendőrséget

Jobbik: pénzbehajtásra használja a kormány a rendőrséget

A Jobbik szerint a kormány az erőszakos bűncselekmények számának csökkentése helyett lassan szinte kizárólag pénzbehajtásra használja a rendőrséget.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője és országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, "túlzott súlyponteltolódás", hogy a Belügyminisztérium a közelmúltban további több mint ötszáz új, modern, lézeres traffipax beszerzéséről döntött a jelenlegi 154 sebességmérő mellé. Ez az ellenzéki politikus szerint azt mutatja: a kormány az autósok sarcolását, a költségvetési lyukak betömését várja a rendőrségtől.
A Jobbik ugyanakkor úgy látja, a rendőrség hiába "trükközik a statisztikáival", a védtelen társadalmi rétegeket egyre nagyobb mértékben fenyegetik az erőszakos bűnözők, és a hatóságoknak inkább erre kellene figyelniük. Mirkóczki Ádám szerint elsősorban a "cigányság törvényen kívüli része" teszi élhetetlenné az életet, immáron sok olyan településen is, ahol ez eddig nem volt jellemző.
A párt szóvivője erre hivatkozva felszólította a kormányt, hogy hirdessen zéró toleranciát minden erőszakos bűncselekmény elkövetőjével szemben, valamint gondolja át "a gárdához hasonló társadalmi önszerveződések" engedélyezését.
Mirkóczki Ádám kérdésre válaszolva elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány 42,5 millió forinttal támogatja a Tett és Védelem Alapítványt az antiszemita tartalmú internetes oldalak figyelemmel kísérése és blokkolása érdekében. "Vérlázító", hogy ennyi pénzt kaphatnak "spicliskedésre szakosodott" alapítványok - közölte a Jobbik szóvivője: hozzátéve: a kormány a "megélhetési rettegők" sorába áll be azzal, hogy a "nem létező antiszemitizmus" ellen akar fellépni. "Jobbikos hatalom esetén érik majd meglepetések az ilyen jellegű tevékenységet, csoportosulásokat" - fűzte hozzá a politikus, aki szerint az alapítvány a Jobbik több internetes felületét is korlátozni kívánja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 16:11, kedd | Belföld

Láncfűrésszel vágta meg a karját

A mentők kiérkezéséig a XVIII. kerületi rendőrök látták el a súlyosan sérült férfit.

2020. Október 27. 12:07, kedd | Belföld

Egy hónapra leáll a termelés télen a kecskeméti Mercedes-gyárban

A szokásos téli termelési szünetet várhatóan december 18 és 2021. január 17-e között tartja a kecskeméti Mercedes-gyár és előre tervezetten októberben is szünetel néhány napra a gyártás

2020. Október 27. 09:03, kedd | Belföld

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten hétfőn - közölte a rendőrség a honlapján.

2020. Október 27. 08:00, kedd | Belföld

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.