Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Június 06. 14:18, szerda | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Jelentős változások várhatóak

Jelentős változások várhatóak

A 2013/2014-es bajnokság változásai felboríthatják a csoportállást.

Bizonyára már mindenki hallotta, hogy a 2013/2014-es bajnokságban már egy csoportos lesz a második vonal is. Hogy pontosan mi történik majd egy év múlva, ki esik ki, ki marad bent, megpróbáljuk röviden összefoglalni.

Az MLSZ döntése értelmében a másod- és harmadosztályú mezőny is a felére csökken majd, vagyis az NB II mezőnyét az eddigi 32 helyett csak 16 csapat alkotja. Fontos még az az információ, hogy a második vonalban sem szerepelhet majd tartalék csapat, így ezek a következő szezon végén automatikusan az NB III-ba kerülnek majd.

Az augusztus 18-án rajtoló bajnokság kiírása már ismert, és tartalmazza a kiesés, feljutás szabályozását is, így már úgy lehet nekivágni a nyári alapozásnak és az igazolásoknak, hogy minden másod- harmadosztályú, vagy akár megyei bajnokságban vitézkedő csapat (hiszen az NB III felezése őket is érinti) tisztában van vele, milyen célokat tűzhet ki maga elé.

NB II. A két csoport első helyezett csapata feljut az NB I-be, míg az élvonal két kiesője érkezik a másodosztályba. Marad tehát 14 hely. A két csoport 2-5. helyezett csapatai automatikusan bent maradnak a második vonalban. Így már csak 6 hely marad az NB II-ben. Mivel a harmadik vonalban még 6 csoport van, és a bajnokoknak illik megadni a feljutás lehetőségét, ezért a két csoport 6-8. helyen végző csapatai osztályozót játszanak az NB III-as bajnokokkal. Ezek nyertesei a második vonalban, vesztesei a harmadikban folytatják majd. Ha pedig valamelyik tartalék csapat az első nyolcban végez, akkor ők kikerülnek a listából és 1-el feljebb csúsznak a mögöttük végzett csapatok.

Az idei végeredményre alkalmazva a jövő nyári szabályozást (tehát ha most lenne az összevonás): Feljut az Eger és az MTK. Kiesőként érkezik a ZTE és a Vasas. Maradna másodosztályú Keletről a Szolnok, Békéscsaba, Cegléd, Mezőkövesd négyes, Nyugatról pedig a Kozármisleny, Gyirmót, Ajka, Tatabánya kvartett. Osztályozót játszana az NB III-as bajnokokkal a Veszprém, Szigetszentmiklós, Baja hármas és az Orosháza, Nyíregyháza, Balmazújváros trió.

Nem lesz tehát könnyű megőrizni a másodosztályú tagságot, de ha ez bárkit vigasztal, az alacsonyabb osztályokban sem jobb a helyzet. Sőt! Az NB III-ban a másodikok biztosan maradnak, de a 3-5. helyezettek és a két legjobb 6. osztályozót játszik a megyei bajnokokkal, a többiek pedig kiesnek a megyei bajnokságba. Ez pedig Pest megyében várhatóan 10-12 harmadosztályú csapat megyei vonalba érkezését jelenti, vagyis a Megye 1-ben sem maradhat bent túl sok csapat.

Mindeközben véget ért a bajnokság!

A bajnokság végén egy csapat teljesítményét sokan és sokféle módon értékelhetik. Mi most első körben szubjektíven, csak a pozitívumokra koncentrálva tesszük ezt meg.

A csapat 47 pontot gyűjtve 4. helyen végzett, ami az utóbbi időszak legjobb eredménye részünkről. A bajnoki rajt előtt kitűzött célt is sikerült túlszárnyalni a csapatnak.

További pozitívum, hogy bár a korábbi években is jól szerepelt a csapat idegenben, ebben a bajnokságban ez a mérlegünk annyira jó lett, hogy az idegenbeli tabellán első helyen zártunk. 7 győzelmet vendégként csak a bajnok egriek mondhatnak magukénak, de ők 7-szer ki is kaptak, mi viszont idegenben csak a meccsek harmadát (5-öt) veszítettük el. Vendégként a lőtt gólokkal sem állunk rosszul, hiszen csak az Újpest II és a Nyíregyháza szerzett 1-1 góllal többet a ceglédi csapatnál.

forrás: cegledfoci.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem