Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Május 16. 13:06, szombat | Helyi

Játszótéren szívták a füves cigit

Játszótéren szívták a füves cigit

Nem csak fogyasztották, árulták is a marihuánát Cegléden

A Ceglédi Járási Ügyészség csekély mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik marihuánás cigarettát árultak és fogyasztottak Cegléden.

Az ügy egyik vádlottja részben saját fogyasztásra, részben pedig értékesítés céljából 2014. és 2015. folyamán rendszeresen marihuánát szerzett. Abból füves cigaretta formájában maga is fogyasztott, és Cegléden legalább ötször kisebb adagokat adott el az ügy másik vádlottjának. Ez a férfi a füves cigarettából több esetben megkínálta a kiskorú unokatestvérét is, aki gyakran el is kísérte a vádlottat az újabb adagok beszerzésére. A marihuánát vásárló vádlott és unokatestvére 2015 februárjában egy ceglédi játszótéren együtt szívták a füves cigarettát, amikor a rendőrök igazoltatták őket. Mindkettejük gyors drogtesztje pozitív lett, a vádlott ruházatában pedig megtalálták a korábban megvásárolt kábítószert is.

A rendőrök a nyomozás során mindkét vádlottnál házkutatást tartottak, a kábítószert árusító férfi házában kábítószer kereső kutyával. Mindkét helyszínen további, tasakokba csomagolt marihuánát találtak. A Ceglédi Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, és más bűncselekményekkel vádolja a két férfit. A vádlottak közül a kábítószert árusító férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. A járási ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

*a kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására