Városlista
2021. március 9, kedd - Franciska

Hírek

2011. December 12. 07:12, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Januártól megszűnik a KRESZ rutinvizsga

Januártól megszűnik a KRESZ rutinvizsga

Januártól megszűnik a KRESZ-rutinvizsga. A tanulóknak a forgalmi vizsgán kell majd számot adniuk arról, hogy képesek-e uralni a járművet.

Derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletéből. Szakértők szerint ez veszélyes lehet.

A Magyar Autósiskolák Szövetségének elnöke az InfoRádiónak elmondta: bár a rutinvizsgát megszüntetik, azt még nem tudni, hogy megszűnik-e a járműkezelési oktatással kapcsolatos tanpálya-kötelezettség is.

Meg lehet tanulni az autó kezelését közúton, egy kevésbé forgalmas helyen, de ez a módszer közel sem olyan biztonságos, mintha ezt tanpályán végeznék - emelte ki Rajna Ervin, aki szerint nem derül ki a szabályozásból, hogy a tanulónak számot kell-e adnia arról, hogy uralja-e a járművet. Ha ezt a forgalmi vizsgába integrálják, az meglehetősen veszélyesnek tűnik - véli a szakember.

Bár a C típusú jogosítvány megszerzésének előfeltétele, hogy meglegyen a B típusú, mégis előírják a rutinvizsgát - mutatott rá Rajna Ervin, miért nem tartja jónak az új rendeletet.

Addig nem szabad kiengedni senkit a forgalomba, amíg nincs tisztában a jármű kezelésével - ezt már Pausz Ferenc, közlekedésbiztonsági szakértő mondta az InfoRádiónak. A közlekedésbiztonsági szakértő szerint ha nincs rutinvizsga, megnő az oktatók felelőssége, mert ők lesznek azok, akik kivisznek valakit a forgalomba, éles helyzetbe úgy, hogy nem biztos, hogy rendelkezik megfelelő ismeretetekkel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 09. 10:42, kedd | Belföld

3 millióhoz közelít az oltásra jelentkezők száma

Folyamatosan nő az oltásra jelentkezők száma, közelít a hárommillióhoz - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

2021. Március 09. 09:38, kedd | Belföld

Hároméves gyerekre támadtak a család kutyái Újlétán - VIDEÓVAL

Súlyosan megsérült egy hároméves kisfiú, akire a család kutyái rátámadtak a házuk udvarán - erősítette meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI-nek hétfő este az ATV Híradójának információját.

2021. Március 09. 09:09, kedd | Belföld

Szlávik: rendkívül súlyos a helyzet

A koronavírus-járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, és rendkívül súlyos a helyzet - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2021. Március 09. 06:00, kedd | Belföld

Április 15-ig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az szja-bevallási tervezeteket március 15-től elektronikusan elérhetővé teszi az eSZJA felületén; akinek nincs ügyfélkapuja, április 15-ig kérheti a tervezetek postázását.