Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. November 10. 14:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Újabb kilenc sérült tér haza

Újabb kilenc sérült tér haza

Újabb kilenc sérült tér haza Egyiptomból, miután csütörtök délelőtt felszállt Hurghadából az őket Magyarországra szállító repülőgép – közölte a Miniszterelnökség.

A Best Reisen utazási iroda szerint az Egyiptomban balesetet szenvedett autóbusz sofőrje rendelkezett a szükséges vezetői engedéllyel, a jármű pedig kifogástalan műszaki állapotban volt.

Ezzel a géppel tér haza Budapestre az Országos Mentőszolgálat műveleti igazgatója is. Kairóban még egy súlyos sérült és kísérője tartózkodik, gépük előreláthatóan csütörtök délután indul Kairóból, és este érkezik Budapestre – olvasható a közleményben.

Hozzátették, valamennyi eddig hátra maradt személyi ingóságot az utazási iroda charter gépével szerdán hazaszállítottak, és a csomagok kiosztását is az utazási iroda szervezi meg. A 11 holttest hazaszállítása folyamatban van, a Miniszterelnökség erről az AN–26-osok magyarországi landolása után ad tájékoztatást – írták.

Volt jogosítványa a sofőrnek

A Best Reisen közleményében azt írta: az autóbusz kifogástalan műszaki állapotban volt, minden engedéllyel rendelkezett, illetve az autóbuszt vezető sofőrnek megvolt a szükséges vezetői engedélye. Úgy fogalmaztak: a baleset körülményeit a hivatalos vizsgálat fogja tisztázni, addig minden egyéb, az autóbusz műszaki állapotával és a sofőrrel kapcsolatos hír találgatásnak minősül.

Az MTI Hírcentrum tudósítója szerdán arról számolt be, hogy helyi lapok információi szerint az őrizetbe vett férfit nem is regisztrálták sofőrként az illetékes minisztériumban, ezért a szállítást szervező irodát, az Eastmar Travelt elmarasztalják. A buszon olyan készülék sem volt, amely a sebességhatár túllépésére figyelmeztette volna a vezetőt, holott ez is kötelező.

A turisztikai miniszter azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb büntetés kiszabását szorgalmazza a vétkes sofőrrel szemben, ami hét év elzárást jelenthet – hangzott el a hírműsorban. A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar meghalt, 29-en pedig megsérültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni