Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 29. 13:38, vasárnap | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Újabb ceglédinek szurkolhatunk az olimpián

Újabb ceglédinek szurkolhatunk az olimpián

Lőrincz Tamás olimpiai kvótát szerzet. Ő már biztosan ott lesz Londonban.

Lőrincz Tamás londoni kvótát szerzett a kötöttfogású birkózók 66 kg-os kategóriájában, miután szombaton bejutott a döntőbe a kínai Tajjüanban (Taiyanban) zajló olimpiai selejtezőn.

A többi magyar versenyző közül a 60 kg-os Kozák István az elődöntőben kapott ki, a 74 kg-os Bácsi Péter pedig a vigaszágra került, így mindkettejüknek maradt esélye arra, hogy megszerezzék kategóriájukban a harmadik helyért járó kvótát.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a 2006-os Európa-bajnok Lőrincz a selejtezőben az azeri Rasul Csunajevet, a 16 között az üzbég Dilsodjon Turgyijevet, a nyolc között pedig az ukrán Armen Vardanjant győzte le. Az elődöntőben aztán az örmény Aram Jufalakjannal találkozott, s ellene is nyert, méghozzá két sima menetben.

„Tamás egészen kiválóan birkózott, végig akciózta az egész napot, ellenállhatatlan volt – nyilatkozta az MTI-nek a helyszínről Lázár János csapatvezető, a magyar szövetség alelnöke. – Az elődöntő is nagyon sima volt, mindkét menetben eldobta riválisát.”

A nap negyedik magyarja, Lőrincz Viktor (84 kg) – Tamás öccse – kiesett a versenyből, így számára a jövő heti helsinki kvalifikációs viadal jelenti az utolsó lehetőséget az olimpiai szereplés kivívására.

Lőrincz Tamás a szabadfogású Hatos Gábor pénteki sikere után a második a csapatból, aki Tajjüanban kvótát szerzett. A tavalyi világbajnokságon Sastin Marianna (63 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg), a múlt heti szófiai selejtezőn pedig a szabadfogású Ligeti Dániel (120 kg) vívta ki a londoni szereplés jogát.

Tamásnak tehát gratulálunk, Viktornak pedig szorítunk a jövő héten!

Címkék: birkózás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem