Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 08. 09:59, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Itt érdemes megszületni...

Itt érdemes megszületni...

Néhány hónappal ezelőtt az egyik legnagyobb magyar babás portál (www.babaszoba.hu) elindított egy országos internetes szavazást, melyben a hazai kismamák segítségével keresték „az év szülészetét”.

A májusban induló szavazáson a hazai szülészetek népszerűségét, ellátottságát és felszereltségét térképezték fel, valós vélemények és tapasztalatok alapján, ami az elismerésen kívül sok hasznos információval szolgál a leendő kismamák számára. Az ország szülészeteit három külön kategóriában lehetett értékelni: 1. szülőszobai ellátás, 2. gyermekágyi és újszülött ellátás, 3. felszereltség és környezet. A különféle kórházakat és szülészeteket egy 1-től 5-ös skálán lehetett minősíteni.

A neves és elismerő „az év szülészete 2011” díjat idén a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház kapta.

A ceglédi Toldy Ferenc Kórház az összesített 4,6-os átlagával a pest megyei kórházak között az előkelő harmadik helyen végzett.

A verseny végeredményét tekintve érdekességnek számít, hogy a díjazottak között egyetlen nagy forgalmú fővárosi szülészet sem szerepel. Ez a tény még a szervezőket is meglepte, hiszen a szavazás ideje alatti tapasztalatok alapján egészen más eredményre számítottak.
Azt gondoljuk, vidéken erősebbek az érzelmi szálak, míg a híres, élenjáró fővárosi szülészetek vendégei magasabb elvárásokat támasztanak az ellátással szemben, kritikusabbak, ha nem találnak mindent tökéletesnek, ezért fordulhatott elő, hogy könnyebben lepontozták a választott intézményt.”- mondta Bálits Éva, a babaszoba.hu és a Kismama magazin főszerkesztője.

A szavazással egy időben indult az állami és magánszülészetek egyedülálló adatbázisán alapuló Szülészetkereső. Ebben a babát váró családok nem kizárólag terület, hanem felszereltség (például egy- vagy többágyas szülőszobák, végeznek-e genetikai vizsgálatot), lehetőségek (választható-e a szülésznő, apa bent lehet-e a császármetszésnél) és szemlélet (baba-mama közös elhelyezés, a szoptatás támogatása) alapján is kereshetnek igényeiknek megfelelő intézményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció