Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 01. 07:59, szerda | Belföld
Forrás: mti

Itt az ónos eső és a hó, de a levegő tisztul

Itt az ónos eső és a hó, de a levegő tisztul

Megkezdődött a szálló por szintjének tartós csökkenése, azonban még mindig indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerda hajnalban az MTI-vel.

Közleményük szerint a viszonylag rövid (hétfő esti óráktól kedd reggelig tartó), nagymértékű javulás után a szálló por szintje ismét lassan a tájékoztatási fokozat körüli szintre romlott: Csepel-Királyerdő, Széna tér és a kőbányai Gergely utca környezetében meghaladva a tájékoztatási küszöbértéket, Csepelen a riasztási küszöbértéket is. A többi hét vizsgálati ponton a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték közötti állapot alakult ki, a Dózsa György úti (Honvéd-telep) mérőponton a szennyezettségi szint az egészségügyi határértéket sem érte el.

A tájékoztatás szerint a további romlás megelőzése és az alkalmazkodás elősegítése érdekében indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása.

Kitértek arra is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint a kedd este érkezett csapadék hatására a szálló por szintjében csökkenése várható. Szerdán napközben a borult ég mellett több alkalommal lehet időszakos ónos eső, majd eső. A déli, délkeleti szél kissé megélénkülhet, így az időjárás kedvez a levegőminőség javulásának. A következő három nap összességében is a légszennyező anyagok szintjének további csökkenése valószínűsíthető.

A fővárosi szmoghelyzet ismételt romlásának elkerülése, illetve a javulás érdekében Tarlós István főpolgármester továbbra is felkéri a lakosságot, hogy részesítse előnyben a közösségi közlekedést, mérsékelje a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, a szolgáltató és termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetői pedig csökkentsék porkibocsátásukat.

Címkék: levegő, szálló por, szmog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.