Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2013. Április 10. 10:48, szerda | Helyi sport
Forrás: Ceglédi Elefánt Kölykök Kosárlabda Klub

Ismét történelmet írtunk!

Ismét történelmet írtunk!

A ceglédi kosaras lányok ismét jelesre vizsgáztak

A 2012/13-as bajnoki évad rájátszásában másodszor is megvertük a BSE csapatát, így 2-0-val zártuk a párharcot és ezzel megszereztük a jogot, hogy a 7. helyért mérkőzhessünk. Ez a bajnoki szezon NB I/A csoportos csapatunk számára az egyik legjobb szezon.

A januári pécsi PEAC elleni győzelem után – amit a sportmédiák a szezon egyik legnagyobb meglepetésének minősítettek – a CEKK megint történelmet írt. A tegnapi rájátszás visszavágón a Városmajorban legyőztük a BSE-t, ezzel kivívtuk a jogot, hogy a rájátszás második fordulójában mi mérkőzhetünk a 7. helyért. Felnőtt csapatunk életében eddig ez a legjobb eredménye.

A tegnapi meccs bizonyította, hogy a CEKK csapata képes nagy pszichikai nyomás alatt is megnyerni egy-egy fontos meccset, és nem jönnek elő régi hibáink, az ideges, kapkodós játék, amiből azután baj is lehet a mérkőzés végén.
Reménykedtünk, hogy a tavaszi idényben csapatunk összeért annyira – a PEAC, Szekszárd, ZTE elleni győzelmek és a PINKK elleni egál meccs után - , hogy a ceglédi lányok képesek egy ilyen fontos meccsen is nyerni.

A reményeink beigazolódtak. Az 1. negyed – ami döntő szerepet játszott az egész mérkőzés során, - 4. percének végén 9-0 volt az eredmény a mi javunkra, a negyed végére 21-8-at mutatott a tábla a CEKK-nek.

Félidőben 35-26 arányú előnnyel mentünk szünetre és semmi jele nem volt, hogy vereséget szenvedhetnénk, sőt a 3. negyed után 54-39-re vezettünk, 15 pontra nőtt előnyünk.

A 4. játékrész elején a BSE mester Cupic edző reklamálásáért technikait kapott. Ezután néhány furcsa ítélet született ellenünk, amitől kicsit megijedtünk, de ez szerencsére nem befolyásolta a mérkőzés végeredményét.
Sokkal higgadtabban, okosabban kosárlabdáztunk, mint ellenfelünk és teljesen kihasználtuk a BSE ideges játékát.

Hozzá kell tennünk, hogy a ceglédi lányok jelesre vizsgáztak nemcsak a játék, de hozzáállás terén is. 4-en küzdöttek kisebb sérüléssel, ennek ellenére szívvel-lélekkel küzdöttek.

BSE-FCSM - CEKK 60 - 73
(8-21, 18-14, 13-19, 21-19)

CEKK: Cymmer 20/3, Orbán 18/3, Serbán 10, Mrozinska 10, Kobolák 7, Medgyessy 6, Millner 2, Filipowicz D, Baksa B, Filipowicz V.
Edző: Újhelyi Gábor

BSE: Katona Zs. 3/3, Orsó 4, Tiba 9/3, Vukov 2, Bagi 6. Cs: Sonyák 6, Adamecz 9/3, KÁROLYI 21, Zsilinszki.
Edző: Sztevan Cupic

MESTERMÉRLEG

Stevan Cupic: – A Cegléd jobb csapat, gratulálok nekik. Az első negyedben összeszedett hátrányunkat nem tudtuk ledolgozni a folytatásban. Görcsösen akartunk, emiatt sok hiba csúszott a játékunkba.
Ujhelyi Gábor: – Annak ellenére, hogy tele vagyunk sérültekkel, a mérkőzés elejétől kezdve nagyon tudatosan játszva, végig vezetve sikerült nyernünk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 15:36, kedd | Helyi sport

Judo Grand Slamen szerepeltek a CVSE judokák

2020. Október 26. 10:17, hétfő | Helyi sport

Ceglédi KKSE – Orosházi FKSE – LINAMAR 22-22 (13-11)

Döntetlennel végződött a nehéz összecsapás az Orosháza ellen.

2020. Október 20. 13:43, kedd | Helyi sport

Felnőtt, ifi, serdülő és U12 Cápa győzelmek

Az elmúlt heti kézilabda bajnoki fordulóban a Ceglédi Kék Cápák felnőtt, ifi, serdülő, U14 és U12 korosztályai léptek pályára.

2020. Október 19. 11:47, hétfő | Helyi sport

Gazdára találtak a bajnoki aranyak

Szombaton az Ungvári Miklós Ceglédi Judoközpontban rendezték meg az idei junior országos bajnokságot, amelyen ötvenkét egyesület százkilenc-vennyolc judósa lépett tatamira.