Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 07. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ismét fotópályázatot hirdet az EP

Ismét fotópályázatot hirdet az EP

A fejlesztés és nemzetközi segélyezés európai éve alkalmából 2015-ben ismét fotópályázatot hirdet az Európai Parlament. Szeptemberig minden hónapban egy-egy, a fejlesztéspolitikához kapcsolódó téma kapcsán várják a fotókat. A legjobb pályaművek beküldői Strasbourgban, az EP plenáris ülésén készíthetnek majd képsorozatot. Beküldési határidő: április 30.

Márciusban a nők és lányok helyzete volta pályázat témája. A beküldött képek közül a zsűri az olasz Enzo Crispino (51) fotóját tartotta a legjobbnak. A „Tavasz” című kép egy fiatal nő arcát ábrázolja. „A tavasz szépséget ígér, a szépség pedig női” – fűzött magyarázatot képéhez a szerző.

A tíz legjobb januári képet az EP Facebook és Google+ oldalán lehet megnézni, és ott lehet a kedvencekre is szavazni.

Az áprilisi téma: egészség

Beküldési határidő: április 30., éjfél.

A fotókat és a jelentkezési lapot e-mailben a webcom-flickr@europarl.europa.eu címre várják. További részletek elérhetők:www.europarl.europa.eu

A beérkezett képek közül szerkesztőbizottság választja ki a havi győztest, amely automatikusan bekerül a döntőbe. Minden hónapban a tíz legjobb képet az EP közösségi oldalain is közzétesszük, ahol az internetezők szavazhatnak kedvencükre. A fotópályázat végén legtöbb szavazatot kapott fotóé lesz a közönségdíj.

A zsűri és a közönség által kiválasztott legjobb fotó szerzőit meghívjuk az EP 2015. novemberi strasbourgi plenáris ülésére, ahol képsorozatot készíthetnek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).