Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Augusztus 26. 07:28, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Ismét buszon késeltek Kínában, halottak

Ismét buszon késeltek Kínában, halottak

Vagdalkozni kezdett egy késsel a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány székhelyén közlekedő városi buszon egy utas, négy ember meghalt és 11 megsebesült- jelentette a kínai média hétfőn. Egy héten belül ez volt második késelés autóbuszon az országban.

Az eset vasárnap az esti órákban történt. A busz kamerája szerint a férfi hirtelen kést rántott és nekiesett a 42-es számú csengtui járaton lévőknek. Miután leszállt, folytatta az ámokfutást a járókelők között - számolt be a helyi hatóság. A rendőrök végül lövésekkel tették ártalmatlanná.
A kínai központi televízió jelentése szerint egy 10 éves lány is a súlyos sebesültek között van, de részleteket az áldozatok kilétéről nem közöltek.
A nyomozóknak a 41 éves, Li családnevű csengtui gyanúsított elmondta, hogy vándormunkásként dolgozott a tartomány másik városában, és hazatérése után családtagjaival pénzügyi vitába keveredett. Tettével a haragját vezette le.
Egy hete a Honan tartományi Anjang városban egy 10 éves kislánnyal, valamint egy 10 és egy 17 éves fiúval végzett buszon egy 24 éves férfi. Késével több mint tucatnyi utast sebesített meg, köztük ötöt súlyosan. A tettes egy kukoricáson át elmenekült, 400 rendőr kereste, majd el is fogták. Állítólag ő is egy családi veszekedést követően töltötte ki dühét az ártatlan embereken.
Kínában legutóbb a múlt hónapban Pekingből jelentettek egy áruházi késelést, a négy megtámadottból legalább egy életét vesztette. Az 50 éves tettest a helyszínen elfogták. Egy héttel korábban, ugyancsak a fővárosban két járókelőre támadt egy 27 éves férfi, mindketten meghaltak.
A média időről időre beszámol nyilvános helyen - nem ritkán gyermekek ellen - elkövetett késelésekről, amelyek mögött esetenként bosszú vagy valamilyen sérelem húzódik meg. Az elkövető gyakran elmezavarral küzd, vagy - mint a hatóságok fogalmaznak - így vezeti le a "társadalommal szembeni dühét".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt