Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Június 14. 10:11, szerda | Helyi

Ismét bővül az Infineon

Ismét bővül az Infineon

Június 13-án elhelyezték az új központi épület alapkövét.

Az Infineon Technologies Cegléd Kft. Cegléd város legnagyobb munkáltatójaként fejlődése újabb állomásához érkezett. 2017 májusában 2000 m2 hasznos alapterületű kombinált funkciójú új központi épület kivitelezési munkálatai kezdődtek meg. Az építkezés a vállalat tulajdonát képező ingatlanon 4,7 millió euró beruházási költség mellett, saját finanszírozásban valósul meg.

A keddi ünnepélyes alapkőletételen az Infineon Technologies AG alelnökei Jirko Lohse és Arne Kohring, valamint Cegléd város vezető tisztségviselői is részt vettek.

Az Infineon konszern magyarországi elkötelezettségét mutatja, hogy fejlesztési stratégiájában a ceglédi telephely folyamatosan helyet kap. Az alapítás óta 117 millió eurót fordítottak beruházásra.



Cegléd az Infineon maximális bizalmát élvezi, ez magyarázza a mostani, újabb fejlesztést is – mondta Bodor József, Infineon Technologies Cegléd Kft ügyvezetője.



Arne Kohring, Infineon Technologies AG alelnöke úgy fogalmazott: Minden új építkezésnek van szimbólikus jelentése is. Vagyis vállalatunk elkötelezett Cegléd iránt, szívesen fektetünk be az itteni telephelyre.

A ceglédi vállalat a német Infineon Technologies AG leányvállalataként a teljesítmény-félvezető modulok megahatározó gyártóbázisa. Az itt előállított félvezető eszközöket az ipari automatizálás, a hajtástechnika, a gyógyászati berendezések, az energia előállítás, szállítás és elosztás, valamint a megújuló energiaforrások területén alkalmaznak.

A kezdetben csak 37 fővel működő társaság ma Cegléd és vonzáskörzetének meghatározó, több mint 1000 főt foglalkoztató, folyamatosan növekvő vállalata.

Takáts László polgármester köszöntőbeszédében örömét fejezte ki az újabb beruházás iránt, és hozzátette - Büszke vagyok városunkra, hiszen egy olyan cég fejleszt időről időre itt, az északi ipari övezetben, amely cég az első között látott fantáziát Ceglédben, a ceglédiekben.



A sorban negyedik épület beruházási projekttel egy kombinált funkciójú épület valósul meg 2000 m2-en. Száz korszerű irodai munkahely mellett létrejön a fejlesztési tevékenységet is támogató laboratórium. Az épület a modern munkakörnyezet mellett számos új kényelmi szolgáltatást is nyújt az itt dolgozóknak. Az alkotó munkát kreatív sarkok segítik. A környéken egyedülálló meleg étkezést biztosító konyha mellett a munkatársak készpénz-automatát is igénybe vehetnek. A buszparkolók kialakítása hozzájárul a műszakrendhez igazodó 26 települést érintő vállalati járatokkal érkező munkatársak biztonságos közlekedéséhez.


Az Infineon arculatát is meghatározó új épület elhelyezkedéséből adódóan a város kapujában köszönti a Ceglédre érkezőket.

A tervek szerint az új épület 2018 tavaszán kerül átadásra.

fotó: Kisfaludi István

Címkék: infineon

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására