Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. November 10. 07:36, csütörtök | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Ingyen letölthető a Kulturális GPS

Ingyen letölthető a Kulturális GPS

Ingyenesen letölthető az okostelefonokra csaknem 500 kiemelt kulturális helyszínre vonatkozó multimédiás tartalom, ami valamennyi fontos információt tartalmazó kalauzként szolgál.

Jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Lovas Lajos, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) megbízott főigazgatója.

A MaNDA a jövőben több mint ötezer, a magyar kultúrához kapcsolódó település kulturális adatait szeretné megjeleníteni a Kulturális GPS rendszerében olyan módon, hogy online jelleggel több tízezer naprakész információt lehessen szerezni a hétköznapok kulturális életéről, kiemelkedő eseményeiről is.

A Kulturális GPS új kezdeményezésnek számít a „virtuális múzeumok” rendszerének jövőbeli fejlesztésében is, mivel a korszerű digitális készülékek alkalmasak a szöveges és térbeli információkon túl képi, videó és számítógépes prezentációs anyagok, vagy akár közgyűjteményi tárlatok megjelenítésére is.

A tervek szerint 2013-ra 14 000-re bővül a letölthető kulturális helyszínek száma. A nemzeti kultúra ezzel megtette az első lépést a folyamatosan megújuló digitális technológia világához való felzárkózására, és kommunikációs eszközévé tette a rohamosan elterjedő i-fonokat, i-padokat, okostelefonokat - tájékoztatott a kultúráért felelős államtitkárság.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Kulturális GPS

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.