Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 12. 16:41, csütörtök | PR

Ingatlan üzemeltető cégek - a bérlők mentőangyalai

Ingatlan üzemeltető cégek - a bérlők mentőangyalai

Mióta a cégek, vállalatok ingatlan problémáikat bérléssel oldják meg, egyre széleskörűbb szolgáltatások állnak a rendelkezésükre. Az ingatlan üzemeltető nélkülözhetetlen feladatot lát el: gyakorlatilag mindent.

Ki ülteti át a virágokat?

A létesítmény üzemeltetés nemcsak egy portás nénit és némi takarítást jelent. Egy irodaház körül megszámlálhatatlan feladat van, főleg, ha tágabban értelmezzünk az irodák és a munkahelyek ‘fenntartását’.
Már egy ideje felfedezték az érintettek, hogy az összes feladat kiszervezése - legszerencsésebb esetben egyetlen külsősnek - 5-10 %-ot csökkent a vonatkozó költségeken. Ha az adott ingatlant üzemeltető cég jól gazdálkodik, még tovább faragható a büdzsé, amit az iroda fenntartására költeni kell. Emellett időben is nagy nyereség, ha egy hozzáértő oldja meg egy irodaházban a büfét, a portaszolgálatot, a hóeltakarítást éppúgy, mint a parkolóház biztonságát.
No és senki sem szervez keresztbe senkinek, hiszen van egy felelős, aki pontosan koordinálja, hol, mi történik. Ezért nagyobb gondok, konfliktusok sincsenek: a portás nem zaklatja a büfést, a kertgondozók együtt tudnak működni a belső teret takarítókkal.

A bérlők, azaz a lakók pedig a zavartalan üzemeltetés gyümölcseit élvezhetik. Például ha jelzik, hogy kiégett egy izzó a szobában, vagy elromlott a kávéautomata, nem jövő héten érkezik a segítség, mert a főnök teendőkkel elhalmozott asszisztense a to-do listje aljára vezette fel ezeket a feladatokat. Az üzemeltető cégnek ez a profilja, és azonnal foglalkozni tud a panasszal, amint befut hozzá a kérés.

Nem árt a mérnöki tudás és gondolkodás

Nem olyan egyszerű feladatkör ez, nem csoda, hogy a létesítmény kezelést rendszerint mérnök végzettségűek menedzselik. Szükségesek még közgazdasági ismeretek is, ám egy közgazdásznak a mérnöki információkat nehezebb ‘befogadnia’, mint fordítva. Ingatlan üzemeltetéssel foglalkozó cég egyébként foglalkozhat saját tulajdonú irodával, és bérleménnyel is.

A klasszikus ingatlan kezelésen és üzemeltetésen (ami a property management) túlmutat egy másik cég típus, amelyik facility managementtel foglalkozik. A létesítmény management már a szervezet, a munkahely működéséhez szükséges csaknem összes teendőt elvégzi. Ha ilyen szolgáltatóval szerződünk, a nyugodt alvás garantált, mivel a rendszergazdai tevékenységtől a cateringig minden szál az ő kezükben fut össze.
Természetesen egy kis cégnél mindezeket el tudja intézni egy titkárnő, avagy irodavezető. Ám egy nagyvállalatnál már több embert kíván, hogy az autó flotta rendelkezésre állásától a nyomtatók papírral való megtöltéséig minden, de minden gördülékenyen menjen.

Címkék: in-management

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.