Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2020. Március 14. 18:29, szombat | Helyi sport
Forrás: cegled.hu

Információk a koronavírus ceglédi sportéletre való hatásáról

Információk a koronavírus ceglédi sportéletre való hatásáról

Az operatív törzs és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése után a ceglédi sportéletben is komoly változások történnek.

A hétvégén a vízilabda, labdarúgás és női kézilabda szakágakban került sor hazai mérkőzés megrendezésére, amelyeket mind zárt kapusra tervezték. De nézzük sorban, hogy melyik szakosztálynál mi a helyzet:

Birkózás

A nemzetközi olimpiai kvalifikációs torna elhalasztásra került. A szövetség részéről még nem érkezett hivatalos állásfoglalás az utánpótlás versenyekről, de mivel ezek általában meghaladják a 100 főt, így várható ezek elhalasztása is. Edzést a szakosztály folyamatosan tart.

Judo

Április végéig minden versenyt elhalasztott a szövetség, Cegléden az edzések meglesznek tartva.

Női és férfi kézilabda

Az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által szervezett és felügyelt kézilabda-bajnokságok és a Magyar Kupa kapcsán a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján az U8-as, U9-es, U10-es, U11-es, U12-es és U13-as korosztályban kiírt Gyermekbajnokság mérkőzései ellenkező tartalmú döntésig elmaradnak. Ezen kívül az edzések és a felnőtt mérkőzések mind zárt kapusak lesznek.

Női és férfi kosárlabda

Az edzések és a mérkőzések zárt kapusak lesznek, mind a felnőtt, mind az utánpótlás csapatoknál.

Labdarúgás

A Magyar Labdarúgó Szövetség határozata alapján az NB III-as felnőtt és az országos bajnokságban részt vevő utánpótlás csapatok mérkőzéseit zárt kapuk között kell megrendezni. A szakosztály az edzések alkalmával is bezárja a kapukat. A Bozsik és Kölyök Liga rendezvények határozatlan ideig elhalasztásra kerülnek.

Vízilabda

A szövetség határozata szerint a mérkőzéseket zárt kapukkal meg lehet rendezni. Minden mérkőzés előtt kötelező orvosi vizsgálaton kell átmenniük a sportolóknak, sportszakembereknek. Ha valakinél felmerül a koronavírusos fertőzés gyanúja, akkor a mérkőzést el kell halasztani.

Az ÁNTSZ a tegnapi napon járt a Városi Sportuszodában és mindent rendben találtak, az uszodákat egyelőre nem zárják be, a medencékben található víz klór mennyisége megöli a vírust.

A többi szakosztálynál is várhatóak verseny elmaradások és további intézkedések a szövetségek részéről.

Kérjük, hogy a szülők, hozzátartozók, szurkolók folyamatosan figyeljék a klubok, szakosztályok, egyesületek tájékoztatását, hiszen bármelyik órában, vagy napon történhet változás a sportszervezetek működésének életében.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 22. 11:03, péntek | Helyi sport

Új birkózó csarnok épül

2020. Március 27. 16:00, péntek | Helyi sport

I. Ceglédi #maradjotthon Online FIFA Bajnokság 2020 bajnokság

Cegléd Város Önkormányzata meghirdeti az I. #maradjotthon Online FIFA 20 bajnokságot.

2020. Március 04. 22:02, szerda | Helyi sport

Záporoztak a gólok a Cápák mérkőzésén

A felnőtt csapatnak 40 gólra volt szüksége a Szigetszentmiklós legyőzésére

2020. Március 04. 21:52, szerda | Helyi sport

Ifi Cápa meccs

Dunavarsány csapatát fogadták az ifi Cápák