Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Március 21. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Indulhat a negyedik magyar mobilszolgáltató

Indulhat a negyedik magyar mobilszolgáltató

Az állami konzorcium (Magyar Posta, MFB, MVM) tegnap hozta létre a negyedik mobilszolgáltató vállalatot.

A szolgáltatást év végéig kell beindítani, 2014 végéig pedig a legtöbb települést le kell majd fedni. Az Equilor elemzői 250 ezer felhasználóval kalkuláltak az első évben, a második évtől kezdve 2016-ig pedig további 100 ezer új ügyfelet szerezhet a társaság. Ennek fényében a mostani hír semleges a Magyar Telekomra nézve.

A Napi Gazdaság azt írta, hogy a jogerőre emelkedéstől számított 15 napon belül a pályázatok valamennyi nyertesének be kell fizetnie a frekvenciadíjat, ami a Vodafone-nál 15,6, a Telenornál 7,3, a T-Mobile-nál pedig csaknem 11 milliárd forintot jelent. A lap szerint az új szolgáltató 10 milliárd forintjával együtt csaknem 44 milliárd forint öt napon belül érkezik meg a büdzsébe. Az új társaságról részletek egyelőre nem ismertek, ezek a Magyar Posta korábbi közlése alapján a megalakulás után válnak nyilvánossá.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.