Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Szeptember 30. 07:06, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Orbán: világméretű problémára világméretű választ!

Illegális bevándorlás - Orbán: világméretű problémára világméretű választ!

A migrációs válság volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő keddi tárgyalásán, a New York-i ENSZ-székházban.

A felek megállapították, hogy a jelenlegi migrációs válság világméretű probléma, ezért az arra adott válasznak is világméretűnek kell lennie - mondta a kétoldalú találkozóról beszámoló Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek.

Közölte: a két politikus szerint mindenképpen meg kell akadályozni, hogy Európában a migrációs válság miatt iszlámellenes hangulat alakuljon ki.

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor leszögezte - idézte szavait a sajtóiroda vezetője -, hogy nem az iszlám a probléma, hanem a tömeges és illegális migráció.

A magyar kormányfő és az egyiptomi elnök egyetértett abban is, hogy a két ország közötti, a közelmúltban Budapesten aláírt megállapodások végrehajtása fontos, és folyamatosan zajlik.

Végül Abdel-Fattáh esz-Szíszi hivatalos látogatásra hívta meg Kairóba Orbán Viktort - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.