Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2020. November 08. 10:36, vasárnap | PR

Így válaszoljuk meg az e-learning képzés készítésének kihívásait!

Így válaszoljuk meg az e-learning képzés készítésének kihívásait!

A COVID megjelenése óriási löketet adott az addig jelenléti oktatásban zajló képzések online formában történő megtartásának. Ez sokkal szélesebb körökhöz juttatja el a tudást, de vannak technikai kihívásai.

A vírus okozta lezárások miatt számtalan képzést nem sikerült megtartani országszerte, és ezzel több képzőintézmény megélhetése is veszélybe került. Mindegy, hogy KRESZ oktatásról van szó, műkörmös képzésről vagy agykontroll tanfolyamról, az oktatás elméleti részének megtartásához bőven elegendő lenne egy online anyag meghallgatása, megnézése. Ezáltal a tanulni vágyók sem esnének el az új tudás megszerzésétől teljesen, és a képzőintézményeknek sem kellene lemondani a már meghirdetett tanfolyamokat.

Kihívások

Az oktatás e-learning anyagok elkészítésekor három olyan tétel van, ami miatt sokan bele sem vágnak a kurzus elkészítésébe. A tananyag adott, hiszen a képzés anyagát kell feldolgozni, de a hangalámondás felvétele, az esetleges animáció és maga a működési platform is olyan kérdések, amivel már kevesebben birkóznak meg. Íme három megoldás, amivel profin és költséghatékonyan megoldható ez a probléma.

Hangalámondás

A legtöbb esetben az oktatást egyébként végző szakemberek hangjával készül el a képzéshez tartozó felvétel, pedig egy minőségi hangalámondás jóval élvezhetőbbé és emlékezetesebbé teheti a képzést. Kevesen gondolnak rá, de vannak olyan profi hangstúdiók, mint például a Hungarianvoices, amik örömmel adják képzett és ismert hangjukat egy minőségi hangfelvételhez elérhető áron.

Animáció

Itthon is vannak profi animátor stúdiók, de ha fillérekből akarjuk megoldani az animációs részeket, akkor keressünk animátort olyan szabadúszó platformokon, mint a Fiverr. Ezeken az oldalakon a világ minden részéről vannak szolgáltatók, olyanok is, akik a magyar költség töredékéért elkészítik a munkát. Korábbi referenciák alapján jól szűrhető, hogy kivel érdemes dolgozni. Emellett ezek a munkaközvetítő platformok jóval biztonságosabbak, mintha közvetlenül szerződnénk egy animátorral, mert csak akkor engedik ki a fizetést, ha a teljesítést elfogadtuk és visszaigazoltuk. Nincs többé elveszített előleg.

Működési platform

Attól függően, hogy milyen képzést akarunk tartani, óriási választék áll rendelkezésre a képzést hosztoló platformokból is. Választhatunk egy kifejezetten oktatási anyagok befogadására létrehozott keretrendszert, mint például a Teachable, felrakhatjuk a képzést a Youtube-ra, ha ingyenes képzést tartunk, elérhetővé tehetjük a honlapunkon keresztül egy Google tárhelyről történő megosztással, de arra is van megoldás, hogy kifejezetten képzést értékesítő platformra vigyük az anyagot, mint például a Udemy. Ez lehetőséget teremt a képzés árusításának multiplikálására is, mert nem csak a saját honlapunkról tehetjük elérhetővé, hanem kihasználhatjuk a platform eladási csatornáit is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 20. 06:56, péntek | PR

Ezek a leghatásosabb hajpakolások hajritkulás esetén

A hajhullás, kopaszodás, vagyis latin nevén az alopecia rengeteg ember érint világszerte, de Magyarországon is. Ennek oka sokféle lehet, így a megoldást is ezer helyen kereshetjük.

2020. November 08. 11:07, vasárnap | PR

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

A lomtalanításra mindig akkor gondolunk, mikor a lehető legtávolabb van az éves városi lomtalanítás időpontja. Mit tehetünk, ha nem akarjuk még fél évig kerülgetni a lakásban a feleslegessé vált holmikat?

2020. November 08. 10:55, vasárnap | PR

Mennyi az annyi? Segít kiszámolni a bruttó nettó bérkalkulátor!

A munkakeresés egyik legkényesebb kérdése a bérigény megjelölése. Sokan csak saccolják, hogy mi kerül a bankszámlára hó elején a bruttó bér alapján, pedig a bruttó nettó béralkulátor pontosan megmutatja, mennyi az annyi.