Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2019. Június 12. 17:10, szerda | Helyi

Igazi nyári időjárás fogadta a Ceglédi Vágta versenyzőit

Igazi nyári időjárás fogadta a Ceglédi Vágta versenyzőit

Mint minden évben, idén is a Ceglédi Laskafesztivállal egybekötve rendezték meg a Nemzeti Vágta ceglédi előfutamát, a Ceglédi Vágtát. A lovasok a rekkenő hőség ellenére remekül versenyeztek, és kiderült az is, mely települések versenyzői állhatnak majd rajthoz a Hősök terén.


Izgalmas versenynek lehettek szemtanúi a Ceglédi Vágta látogatói vasárnap. Az első helyen az a Petrik Tamás ért célba Marokkó nevű lovának nyergében Csemő képviseletében, aki egyszer már a Hősök terén is dobogó legfelső fokára is állhatott, hiszen 2017-ben ő lett a Nemzeti Vágta bajnoka. Az idei második helyezett sem ismeretlen, a helvéciai Nagy Krisztofer tavaly is a továbbjutók között volt, most pedig Rakéta Rozsdás nevű lovával vívta ki a budapesti indulás jogát. A bronzérmes lovas nevét is hallottuk már, Schvarzenbart József, aki Luvly Jubly Luca nevű lován tavaly a Velencei Vágta egyik győztes volt, idén a Ceglédi Vágtán pedig Őcsény települését képviselte. Így a Ceglédi Vágta 2019. évi nyerteseinek nem lesz ismeretlen a Hősök terén kialakított versenypálya.


Ezek után már nem is okozott meglepetést, hogy a Kishuszár Vágta győztese az az orosházi Mórocz Mercédesz lett, aki eddig már kétszer állt rajthoz Budapesten.


Az Elővágta futamain kívül egész nap lovasbemutatókat tartottak, valamint megrendezték az Ország Tésztája versenyt. A napot a Halott pénz fergeteges hangulatú koncertje zárta. A hétvége állandó programjai között volt kézműves vásár, vidámpark és borsziget.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 15:22, hétfő | Helyi

Ismét megnyílt a piac az Ordass közben

2020. Július 09. 17:05, csütörtök | Helyi

Sokan szenvednek az allergiától

2020. Július 07. 10:46, kedd | Helyi

Tisztújító Közgyűlés

2020. Július 07. 10:42, kedd | Helyi

Nyári diákmunka az önkormányzatnál