Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 07. 15:11, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: infoCegléd

Idén nyáron is lesz iskolai napközis tábor

Idén nyáron is lesz iskolai napközis tábor

Ülésezett a képviselő-testület

Idén is lesz iskolai napközis tábor, méghozzá a Katolikus iskolában, létrehozzák a települési értéktárat, és Ceglédi Intézmények Gazdasági Hivatala néven működik tovább az OBGH. Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület.

Idén a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola biztosítja a nyári napközis tábor lehetőségét a város iskolásainak, a vállalt feladat ellátására egymillió forintot szavazott meg a képviselő-testület.

Települési értéktár létrehozásáról döntött a képviselő-testület a pénteki, rendkívüli ülésén. A gyűjteményben olyan nemzeti értékek szerepelnek majd, melyek meghatározó jelentőségűek, illetve öregbítik a hírnevünket. Létrehozásával és gondozásával a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtárat bízták meg.

A megyei kormányhivatal tulajdonába adja át az önkormányzat azokat az ingóságokat, amelyeket jelenleg a járási hivatal használ. Jogszabály szerint a város dönthetett, hogy tulajdonba adja-e ezeket a dolgokat, vagy szerződésben rögzítik a használat feltételeit. Földi László polgármester elmondta: különösen a számítástechnikai eszközök vannak igen elavult állapotban, így jobbnak látja a tulajdonba adást, mert különben a városnak kellene azokat pótolni, ha használhatatlanná válnak. Az ingóságok jelenlegi könyv szerinti értéke mintegy 2,3 millió forint.

Az építéshatósági ügyek gyorsabb és hatékonyabb intézése érdekében felvesznek egy embert, illetve a kistérségi munkaszervezet beolvadása miatt egy pénzügyes és egy tourinformos dolgozó is a polgármesteri hivatalhoz kerül.

Ceglédi Intézmények Gazdasági Hivatala néven működik tovább ezen túl a korábbi Óvodák és Bölcsődék Gazdasági Hivatala (OBGH) - hagyta jóvá a testület, illetve arra is igennel szavaztak a képviselők, hogy a június 20-i rendes testületi ülést egy héttel később, június 27-én tartsák meg.

szöveg és fotó: Szokolai Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.