Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. November 10. 14:02, kedd | Helyi sport

Idén már nincs több Dühöngés

Idén már nincs több Dühöngés

Véget ért a Ceglédi Dühöngő Bajnokság 2015/2016, őszi fordulója

Idén márciusban és áprilisban került először megrendezésre a Ceglédi Dühöngő Bajnokság. A négy szombaton át tartó küzdelmekre 21 csapat jelentkezett és már az első hetek után látni lehetett, hogy a bajnokság népszerű lesz. Már a döntő napján érkeztek a kérdések a szervezőkhöz, hogy mikor folytatódik a lakótelepeken rácsokkal elkerített dühöngőkben a viadal.

Az önkormányzat által támogatott rendezvény, a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség és a Webszakértők szervezésében október 17-én indult a 2015/2016-os idény, melyre 17 csapat jelentkezett, akik két csoportra lettek sorsolva.

A csoportmérkőzések ősszel négy hétvégén át zajlottak, majd tavasszal újabb három szombaton folytatódnak. A tavaszi negyedik szombaton már a döntő napot rendezik a szervezők, ahol a két csoport legjobb négy helyezettje játszik egymással egyenes kieséses lebonyolításban. A nap végére pedig kiderül, hogy melyik csapat lesz a ceglédi dühöngők új királya.

Az ősszel meghirdetett Ceglédi Dühöngő Bajnokság kiírása szélesebbre tárta a lehetőségeket a sportolni vágyók körében. Az általános iskolásoknak meghirdetett programra négy csapat, a kosárlabda bajnokságra 6 csapat jelentkezett. Ez utóbbi két szombaton át tartott, a végén pedig a Sivatagi Rohamcsigák elnevezésű csapat örülhetett, akik 100%-os mérleggel győzedelmeskedtek.

Az időjárás nagyon kegyes volt a sportolókhoz és a szervezőkhöz egyaránt, hiszen az október 17-ei első forduló kivételével a szombatok csapadékmentesek voltak. A szervezők pedig mindenre gondoltak: minden alkalommal 20 liter meleg teával, valamint a Bocskai úti Pecsenyesütő által elkészített több tálca zsíros kenyérrel várták a sportolókat és a szurkolókat.

A jó iramú és rendkívül sportszerű mérkőzéseket, tehát őszi napsütésben, meleg teát kortyolgatva élvezhették az érdeklődők.

November 7-én érkezett utolsó őszi fordulójához a Ceglédi Dühöngő Bajnokság. De ez a szombat nem csak ezért volt érdekes, hanem mert a szervezők karácsony közeledtével adománygyűjtést indítottak a Gyermekjóléti Központtal közösen. Játékokat, ruhákat és a tartós élelmiszert várnak, melyet a rászoruló gyerekek között osztanak majd szét. A gyűjtés első napjának helyszíne a bajnokság utolsó fordulójának helyet adó Kossuth Ferenc utcai fajátszó téri dühöngő volt, ahol a játékosok felajánlásainak köszönhetően két zsáknyi ruha, cipő, valamint két doboznyi játék gyűlt össze. Az akció azonban itt nem ért véget, december 10-ig folytatódik, de már a Gyermekjóléti Központ, Pesti út 7. szám alatti épületben. Ide várják az újabb felajánlásokat.

Az egyre nagyobb közismertségnek és népszerűségnek örvendő Ceglédi Dühöngő Bajnokság, tehát az idei évre búcsúzik, de tavasszal folytatódik, és újra várja, majd a csapatokat és érdeklődőket a dühöngőknél.

A Ceglédi Dühöngő Bajnokság csoportjainak állása az őszi fordulók után:

  • A csoport

1. Kedvencek – 13 pont
2. Számít? – 12 pont
3. Fifa 16 – 10 pont

  • B csoport

1. Astra – 12 pont
2. Árpád FC. – 12 pont
3. Esélyünk SE – 12 pont

  • Általános iskolások (2000-2001es korosztály)

1. Apolló fiai - 9 pont
2. Zakó FC – 4 pont
3. Csontdaráló – 4 pont
4. Szíparcúak – 0 pont

  • Ceglédi Kosárlabda Bajnokság Végeredmény

1. Sivatagi Rohamcsigák
2. Ceglédi Panoráma
3. Sagaku Sportklub

Folyamatos információk elérhetők a bajnokságok facebook oldalain www.facebook.com/duhongobajnoksag (foci). www.facebook.com/ceglediduhongokosar (kosárlabda), és az ősszel útjára indított városi diák- és lakossági sport facebook oldalon a www.facebook.com/diakeslakossagisportcegled linkre kattintva.

Köszönjük az eddigi felajánlásokat és támogatást a Royal Pizzának, az Ádi-Lak Bútorboltnak, a Hotel Aquarell-nek, a Jezer Vízitúráknak, az Imregi Családi Vendéglőnek, a Bocskai úti Pecsenyesütőnek, a Webszakértőknek és Szaradits Zoltánnak.

A bajnokság egy non profit rendezvény, a szervezők szívesen fogadják a város vállalkozóinak segítségét bármilyen formában, legyen az nyeremény felajánlás, önkéntes munka, étel, ital, különdíj.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem