Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 19. 17:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Idén is népszerűsítik a dinnyét az Erzsébet-táborokban

Idén is népszerűsítik a dinnyét az Erzsébet-táborokban

A nagy forgalmú nyári rendezvények mellett idén is népszerűsíti a dinnyét az Erzsébet-táborokban az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Az AMC csütörtöki közleménye szerint a korai meleg miatt hamar kezdődött a dinnyeszezon, így a fonyódligeti és a zánkai táborokban már a héten 4 tonna dinnyét osztottak szét. A friss nyári gyümölcs - mint írták - nem csupán hűsít, de sok vitamint, vasat és foszfort is tartalmaz, magas víztartalmának köszönhetően pedig kiváló hidratáló, ami a fejlődő szervezet számára különösen hasznos.

A közlemény idézi a táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkárát, aki közölte, hogy a Zánkán és Fonyódligeten nyaraló gyerekek 11 héten át hetente 2600 kilogramm friss gyümölcsöt kapnak. Hornyák Tibor hozzátette, hogy a táborok szervezői nyitottak az egészséges életmód és a rendszeres gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére.

Az AMC hangsúlyozta, hogy a kezdeményezéssel a gyermekek megismerkedhetnek a friss, helyi termékekkel, felnőttként pedig tudatos vásárlóvá válhatnak. Magyarországon az éves dinnyefogyasztás 13-15 kilogramm fejenként - tették hozzá.

Az Agrárminisztérium támogatásával megrendezett Nyár, dinnye, szeletem című fogyasztásösztönző kampány négy éve ösztönzi a magyar dinnye fogyasztását a nyári hónapokban. A kedvező időjárásnak köszönhetően idén különösen jó minőségű dinnye várható - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.