Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 09. 12:28, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Hőség - A jövő héten már komolyabb enyhülés várható

Hőség - A jövő héten már komolyabb enyhülés várható

A kedden érkező gyenge hidegfront még csak néhány fokos enyhülést hoz, de ezzel együtt több heves zivatart is, a hétvégén beköszönő újabb hidegfront miatt azonban a jövő héten már szeles és hűvösebb idő várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

Török László elmondta: hétfőn még 30-37, kedden már "csak" 28-33 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet.
A meteorológiai szolgálat a hőség miatt hétfőre még tizenhárom, keddre viszont már csak négy megyére - Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya - adta ki a legmagasabb fokú figyelmeztetést. Mindeközben a heves zivatarok miatt több megyében elsőfokú, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Keddre a várható heves zivatarok, valamint felhőszakadás miatt Szabolcs és Borsod mellett már Nógrád és Heves megyére is kiadták a másodfokú figyelmeztetést.
Egy-egy heves zivatart az óránkénti 80-90 kilométeres erősséget is meghaladó szél, jégeső és felhőszakadás kísérhet. Rövid idő alatt 20-50 milliméter csapadék is hullhat.
A Balaton nyugati medencéjénél elsőfokú, a középső és keleti medencéjénél, valamint a Velencei-tónál másodfokú viharjelzés van érvényben. Ez azt jelenti, hogy magas és hosszú hullámokra kell számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a vízen.
Török László azt mondta: a hét végéig 30 fok körüli maximumhőmérsékletek várhatóak. A hétvégén viszont egy újabb hidegfront várható, amely miatt a jövő héten már szeles, felhős és hűvösebb időre van kilátás. A hőmérséklet csúcsértéke 25 fok körül alakulhat - tette hozzá.
Az országos tiszti főorvos a rendkívüli hőség miatt eredetileg június 30-tól július 4-ig rendelte el a hőségriadót, de miután a kánikula tartósabbnak bizonyult, július 9. éjfélig meghosszabbította azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során