Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 25. 13:03, szerda | Helyi

Hol marad a hó?

Hol marad a hó?

Ma akár 15 fok is lehet

Szikrázó napsütés, kék ég… nem, ez nem kimondottan karácsonyi időjárás. Ez a megszokottnál is enyhébb idő köszöntött ránk a szent ünnepen. A fehér karácsonyt már lekéstük, de vajon látunk még idén havat?

Szerdán, karácsony első napján folytatódik a kora tavaszias idő. Bár regggelre a Dunától keletre több helyen fagypont alá csökkent a hőmérséklet, napközben ismét a napsütésé lesz a főszerep, csak délutántól sodródhat a nyugati tájak fölé némi felhőzet. Az élénk délies légmozgásban általában ismét 10 fok fölötti maximumokra van kilátás, sőt északnyugaton - ahol gyakran viharossá is fokozódik a légmozgás - akár 15-16 fok köré is melegedhet délutánra a levegő. Az Északi-középhegység térségében valamivel hidegebb lesz, errefelé 5 fok körüli csúcshőmérsékletekre számíthatunk.

Csütörtökre, az ünnep második napjára nyugat felől nedves levegő érkezik, ezért erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten, északkeleten néhány órás napsütés továbbra is várható. Elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon a nap második felében többfelé az eső is eleredhet, de továbbra is enyhe marad az idő, az élénk, erős délkeleti széllel ugyanis továbbra is az évszakhoz képest meleg levegő áramlik majd fölénk.

Péntekre a csapadék megszűnik, de marad az enyhe idő. Újabb eső vasárnapra érkezhet. Jelentős lehűlésre, télies fordulatra ebben az évben a legfrissebb előrejelzések szerint már nem számíthatunk.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció