Városlista
2020. október 29, csütörtök - Nárcisz

Hírek

2015. Január 20. 11:34, kedd | Életmód
Forrás: Kerryboy

Hogyan szabaduljunk meg rossz szokásainktól?

Hogyan szabaduljunk meg rossz szokásainktól?

Valljuk csak be nyugodtan magunknak: mindenkinek van rossz szokása. Megszabadulni tőlük nagy kihívást jelent számunkra.

Legfontosabb, hogy tudatosuljon bennünk, hogy valóban rossz az, amit olyan szenvedélyesen űzünk, legyen az köröm rágás, nyilvános orrpiszkálás, nagy mennyiségű ételfogyasztás, túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás, hazugságok, szerencsejátékok, stb.

Miután rájöttünk arra, amit már rég sejtettünk, akkor ideje változtatni! A stressz, az unalom arra késztetett minket, hogy rossz szokásokhoz folyamodjunk. Ezeket kell megszüntetni.

Egyszerre csak egy rossz szokásra koncentráljunk!

Ha észrevettük, hogy több idegesítő szokásunk van, akkor vegyük csak szépen sorjában. Próbáljuk meg a legkönnyebb bosszantó tényezőtől megszabadulni elsőnek. Így rájöhetünk a módszerre, kipróbálhatjuk azt, hogy igazán képesek vagyunk változtatni, megszűntetni azt.

Próbáljuk felcserélni a rossz szokásunkat egy másfajta rutinos tevékenységgel!
Ha például eszünk nagyon sokat, próbáljunk rágót rágni egy-két adag helyett. Ha cigizünk, akkor próbáljuk ki az elektromos cigarettát. Ha túl sokat tévézünk, használjuk arra felét a szabad időnknek, hogy könyvet olvasunk.
NE legyenek zavaró tényezők!

Ha szeretünk alkoholizálni, ne menjünk bár közelébe, ezzel máris csökkentettük annak az esélyét, hogy behódoljunk „jó” szokásunknak. Ha szeretünk falatozni, akkor kerüljük az ilyen helyeket. Ha legelső dolgunk, miután hazaértünk az, hogy tv-t nézzünk, dugjuk el a távirányítót.

Ne adjuk fel, ha akadályba ütközünk!

Előfordul bizonyára az, hogy belefáradunk a harcba rossz szokásaink leküzdésekor. Egy- két hiba csúszhat a gépezetbe, de ne adjuk fel! Bízzunk magunkban, ne adjuk fel! Ha már eldöntöttük, hogy változunk, akkor változzunk!
Fogjunk össze hasonló rossz szokással küzdőkkel!

Bizonyára vannak barátaink, ismerőseink között hasonló szokásokkal rendelkezők is. Ha úgy érezzük, hogy egyedül nem megy, próbáljunk társulni. Többségben az erő. Biztathatjuk egymást, segíthetünk, ha baj van.

Jutalmazzuk meg magunkat!

Legyen célunk, amiért küzdünk! Ha leküzdünk egy-két rossz szokást, jutalmazzuk meg magunkat kellőképpen. Nehéz ám a küzdelem, amit megvívunk, de legyen édes a győzelem!

Ha nem megy, kérjünk segítséget!

Ha úgy érezzük, hogy rossz szokásunk túl nagy falat számunkra, akkor vegyük a bátorságot, és kérjünk segítséget. Forduljunk szakemberhez, ha szükséges.
Ne szégyelljünk segítséget kérni, ha azt látjuk, hogy nincs erőnk megküzdeni valamivel. Egy baráti intés, egy professzionális tanács bárkinek jól jön, ha megküzdeni készül saját démonjaival.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 25. 15:32, vasárnap | Életmód

Koponyák alapján alkottak látványos 3D-modelleket a kutyák agyáról magyar kutatók

Digitalizált koponyák alapján rekonstruálták az ELTE és a Kaposvári Egyetem kutatói 24 kutyafajta és 4 vadon élő farkasféle agyát - tájékoztatta az ELTE az MTI-t.

2020. Október 25. 07:00, vasárnap | Életmód

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

A gyógyszerpiac első igazán hatékony izomgörcsoldója lehet az MPH-220 nevű hatóanyag-jelölt - mondta a gyógyszer-fejlesztést végző, Motor Farmakológia Kutatócsoport vezetője szombaton az M1 csatornán.

2020. Október 22. 17:08, csütörtök | Életmód

A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok

A klímakutatók, elsősorban a professzorok jóval többet repülnek, mint a többi tudós, de hajlamosabbak is arra, hogy lépéseket tegyenek repülőútjaik csökkentésére vagy ellentételezésére -derült ki egy globális elemzésből.

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben