Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 21. 23:16, kedd | PR

Hogyan kezdj neki a szabadtéri sportnak?

Hogyan kezdj neki a szabadtéri sportnak?

Egyre melegebb az idő, lassan beköszönt a nyár is, természetes, hogy egyre többet vágyunk a szabadba az edzőterem helyett.

A szabadtéri sportok amellett, hogy egészségesek, formálják testünket és boldogság hormonokkal is jócskán ellátják szervezetünket.

Napjainkban elengedhetetlen, hogy a mozgás része legyen az emberek mindennapjainak, hisz számtalan jótékony hatása van: hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a túlsúly elleni küzdelem egyik leghatásosabb eszköze, fokozza a test ellenálló képességét és nem utolsó sorban segít a stressz oldásában, levezetésében.

Ha az időjárás lehetővé teszi, érdemes kint, a természetben mozogni, hiszen a sport a friss levegőn nagyobb szellemi felfrissülést és élvezetet eredményez. A friss levegő kikapcsol, megnyugtatja az elmét, erősíti immunrendszerünket, hatására a vér oxigénnel telítődik, ráadásul a szabadban több érzékszervünket is kellemes élmények érik: madárcsicsergés, a virágok illata, a lágy szellő érintése és a nap simogató melege.


Íme néhány jótanács, ha elhatároztad, hogy rendszeresen mozogsz a szabadban:

● Séta, futás, kocogás, túrázás elengedhetetlen kelléke egy jó futó vagy túracipő. Egészen biztosan visszavesz a lelkesedésedből, ha fél óra sport után feltörik a lábad vagy estére tele lesz vízhólyaggal. Egy megfelelő sportcipő nem olcsó mulatság, de hosszútávú befektetés, ami mindenképp megéri.
● Egyéb felszerelés és ruházat választásakor mindig az aktuális hőmérséklet dönt, de a hangsúly mindig a jó minőségű szellőző sportruházaton és a réteges öltözködésen legyen.
● Nyári sportokhoz elengedhetetlen kellék a napszemüveg, napellenzős sapka és ne feledkezz meg a napvédő krém használatáról sem.
● A megfelelő folyadék utánpótlás különösen fontos testmozgás alatt. Minél hosszabb ideig és minél intenzívebben mozogsz, annál lényegesebb, hogy a megfelelő típusú folyadékpótlás is megtörténjen.
● Sose kezdj neki a sportnak éhgyomorra, mert akkor biztosan nem fogod bírni a terhelést. Utána pedig töltsd fel szénhidrátraktáraidat egy kis gyümölccsel vagy gabonaszelettel.
● Csak edzettségednek megfelelően terheld a szervezeted, csak így garantált a sikerélmény. Minden alkalommal melegíts be és fokozatosan növeld az intenzitást, figyelve tested reakcióit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.