Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2020. Február 05. 18:13, szerda | PR

Hogy vágjon bele a téli sportokba? 3 tipp a kezdetekhez

Hogy vágjon bele a téli sportokba? 3 tipp a kezdetekhez

A téli outdoor sportokkal való ismerkedést a legtöbben gyerekkorukban kezdik, és ezek a hobbik sok családban generációról generációra öröklődnek.

Akik nem hozzák a szülői házból a síeléshez, korcsolyázáshoz való vonzódást, azok nehezebben vágnak bele. De sose késő semmit elkezdeni!

Miért ne hagyjuk ki?

A szürke, hideg, ködös hónapokban mindenkinek szüksége van élményekre, amik felrázzák. Míg nyáron elég a parkba kiülni és elnyalni egy fagyit, vagy elugrani a strandra, hogy feldobódjunk, télen ezekre nincs módunk, így gyakran túl sok időt töltünk a négy fal közt.
A fény- és mozgáshiány kedvetlenné tesz hosszútávon, a gyerekekre pedig még rosszabb hatással van - mindenki látott már télen a szobában pingpong labdaként ugráló, egyszerre pörgő és unatkozó csemetét. A megoldás: felhúzni az overállt, csizmát és kimenni a szabadba. Az egészségünknek garantáltan jót teszünk vele.

Első tipp: a megfelelő öltözék a kulcs

Hogy ne érjenek kellemetlen élmények, pár dologra érdemes odafigyelni. Nincs rossz idő, csak nem jó ruházat - ezt a skandináv bölcsességet szinte mindenki ismeri. Sokan azért ódzkodnak a havas sportoktól, mert gyerekként, mondjuk a nyolcvanas-kilencvenes években az akkori nem eléggé hőtartó és vízálló ruházatban próbálkoztak először a pályán.
Ma már teljesen más öltözékek, síruhák, téli csizmák kaphatók, sokkal komfortosabban mozoghatunk télen a szabadban.
Érdemes egy kicsit költeni a felszerelésünkre, hiszen évekig használhatjuk majd. Egy jó aláöltözet technikai anyagból, egy vízálló síkesztyű plusz órákat jelenthet a fagyban.
Akár áruhitelből is megoldhatjuk a kérdést, hiszen például a snowboardhoz nem kevés dolgot kell beszerezni, ha nem akarunk bérelni. Így kényelmesen fizethetünk majd ki a későbbiekben egy komolyabb összeget is.Ha csak évi egy hetet töltünk téli sporttal, az olcsóbb, saját márkás termékek is megfelelnek. Amikor pedig beleszeretünk a síelésbe vagy korcsolyázásba, elkezdhetünk ‘beruházni’ jobb darabokba.

Második tipp: ne a fotelből felállva menjünk a pályára

Rengeteg balesetet szokott okozni, hogy a kezdők nem veszik komolyan, hogy a technikai sportok ha kellemesen is, de nagyon igénybe veszik a testet. Ha síelni, snowboardozni megyünk, mindenképpen szerezzünk egy kis előzetes edzettséget.
Emellett induljunk el úgy, hogy előtte alapozásként 10 percet vagy akár félórát szánunk a bemelegítésre. A nyújtás rendkívül fontos, hogy elkerüljük a sérüléseket.
Ha nem vagyunk különösebben sportosak, és várhatóan megerőltetjük magunkat, első nap érdemes izomlazítót használni, hogy ne találkozzunk az izomlázzal.

Harmadik tipp: kezdjünk kezdő helyen

Nem feltétlenül kell a legmenőbb olasz, svájci, svédországi síközpontokba utaznunk, idehaza is vannak csodás terepek síeléshez, snowboardhoz, korcsolyázáshoz. A profik azt javasolják, érdemes beruházni egy tanfolyamba kezdetnek - ilyenek például Budapesten is vannak -, hogy minél több sikerélményünk legyen a havon, jégen.
A közeli sí- vagy korcsolyapályákon is gyakorolhatunk, így gyakrabban van módunk kimozdulni- Emellett a hazai terepeken is ugyanakkora élmény a mozgás a szabadban, mintha külföldre utaznánk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 16:57, hétfő | PR

Prémium szórakozás a négy fal között

A technológia újabb és újabb vívmányainak köszönhetően már otthonunkban is prémium szórakoztatásban lehet részünk. A nagyméretű, felsőkategóriás televíziók garantált kikapcsolódást nyújtanak a négy fal között is. A magasabb á

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Június 07. 12:18, vasárnap | PR

Napkollektort minden házhoz - avagy a megújuló energia előnyei

A megújuló energiaforrások, így a nap energiájának felhasználása is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

2020. Június 07. 12:10, vasárnap | PR

Elvesztetted a munkád? Segít a nyelvvizsga, hogy másikat találj!

Munkát találni válság idején nehéz dolog, de nem lehetetlen. Apró előnyök, mint a nyelvvizsga, segíthetnek kitűnni a többi álláskeresővel közül. Mutatjuk, hogyan szerezd meg akár teljesen ingyen!