Városlista
2020. április 1, szerda - Hugó

Hírek

2020. Február 05. 18:13, szerda | PR

Hogy vágjon bele a téli sportokba? 3 tipp a kezdetekhez

Hogy vágjon bele a téli sportokba? 3 tipp a kezdetekhez

A téli outdoor sportokkal való ismerkedést a legtöbben gyerekkorukban kezdik, és ezek a hobbik sok családban generációról generációra öröklődnek.

Akik nem hozzák a szülői házból a síeléshez, korcsolyázáshoz való vonzódást, azok nehezebben vágnak bele. De sose késő semmit elkezdeni!

Miért ne hagyjuk ki?

A szürke, hideg, ködös hónapokban mindenkinek szüksége van élményekre, amik felrázzák. Míg nyáron elég a parkba kiülni és elnyalni egy fagyit, vagy elugrani a strandra, hogy feldobódjunk, télen ezekre nincs módunk, így gyakran túl sok időt töltünk a négy fal közt.
A fény- és mozgáshiány kedvetlenné tesz hosszútávon, a gyerekekre pedig még rosszabb hatással van - mindenki látott már télen a szobában pingpong labdaként ugráló, egyszerre pörgő és unatkozó csemetét. A megoldás: felhúzni az overállt, csizmát és kimenni a szabadba. Az egészségünknek garantáltan jót teszünk vele.

Első tipp: a megfelelő öltözék a kulcs

Hogy ne érjenek kellemetlen élmények, pár dologra érdemes odafigyelni. Nincs rossz idő, csak nem jó ruházat - ezt a skandináv bölcsességet szinte mindenki ismeri. Sokan azért ódzkodnak a havas sportoktól, mert gyerekként, mondjuk a nyolcvanas-kilencvenes években az akkori nem eléggé hőtartó és vízálló ruházatban próbálkoztak először a pályán.
Ma már teljesen más öltözékek, síruhák, téli csizmák kaphatók, sokkal komfortosabban mozoghatunk télen a szabadban.
Érdemes egy kicsit költeni a felszerelésünkre, hiszen évekig használhatjuk majd. Egy jó aláöltözet technikai anyagból, egy vízálló síkesztyű plusz órákat jelenthet a fagyban.
Akár áruhitelből is megoldhatjuk a kérdést, hiszen például a snowboardhoz nem kevés dolgot kell beszerezni, ha nem akarunk bérelni. Így kényelmesen fizethetünk majd ki a későbbiekben egy komolyabb összeget is.Ha csak évi egy hetet töltünk téli sporttal, az olcsóbb, saját márkás termékek is megfelelnek. Amikor pedig beleszeretünk a síelésbe vagy korcsolyázásba, elkezdhetünk ‘beruházni’ jobb darabokba.

Második tipp: ne a fotelből felállva menjünk a pályára

Rengeteg balesetet szokott okozni, hogy a kezdők nem veszik komolyan, hogy a technikai sportok ha kellemesen is, de nagyon igénybe veszik a testet. Ha síelni, snowboardozni megyünk, mindenképpen szerezzünk egy kis előzetes edzettséget.
Emellett induljunk el úgy, hogy előtte alapozásként 10 percet vagy akár félórát szánunk a bemelegítésre. A nyújtás rendkívül fontos, hogy elkerüljük a sérüléseket.
Ha nem vagyunk különösebben sportosak, és várhatóan megerőltetjük magunkat, első nap érdemes izomlazítót használni, hogy ne találkozzunk az izomlázzal.

Harmadik tipp: kezdjünk kezdő helyen

Nem feltétlenül kell a legmenőbb olasz, svájci, svédországi síközpontokba utaznunk, idehaza is vannak csodás terepek síeléshez, snowboardhoz, korcsolyázáshoz. A profik azt javasolják, érdemes beruházni egy tanfolyamba kezdetnek - ilyenek például Budapesten is vannak -, hogy minél több sikerélményünk legyen a havon, jégen.
A közeli sí- vagy korcsolyapályákon is gyakorolhatunk, így gyakrabban van módunk kimozdulni- Emellett a hazai terepeken is ugyanakkora élmény a mozgás a szabadban, mintha külföldre utaznánk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:10, szerda | PR

Milliókat hozhat a hitelkiváltás

Történelmi mélyponton vannak a hitelkamatok, és ha bizonyos típusú régebbi kölcsönt fizetünk éppen vissza, nagyon megéri átváltani egy újabb hitelre.

2020. Január 22. 17:34, szerda | PR

Az extrák tengerében: mire van valóban szükségünk egy autóban?

Amikor új autó vásárlására adjuk fejünket, akkor millió és egy új információval találkozunk, számos többé-kevésbé új témába vagyunk kénytelenek beleásni magunkat.