Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Január 28. 09:49, kedd | Helyi
Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hóban rekedteken segítettek a ceglédi tűzoltók

Hóban rekedteken segítettek a ceglédi tűzoltók

Figyeljünk a tanyákon élőkre is

Hóval, széllel és hideggel megérkezett az igazi tél. A megváltozott időjárási viszonyokból eredően a tanyavilágban élők, illetve a tanyatulajdonosoknak számára óriási kihívás a zord idő.

Nagyon fontos, hogy figyelemmel kísérjék az itt élők életét, hiszen akár napokig el lehetnek zárva a külvilágtól. Nehezen megközelíthető utak, esetleges áram vagy víz kimaradás katasztrófát idézhet elő.

Tudomásunkra jutott, hogy a ceglédi kirendeltségünkhöz tartozó, Törtel településhez közel található tanyavilágból egy idős házaspár a hó miatt nem tudja elhagyni az otthonát, nincs ivóvizük, élelmiszerük, és nincs a házukban elektromos áram. A Cegléd Katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője, Ceglédi Hívatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok- helyettese azonnal intézkedett a kialakult helyzet megoldásáról. A település polgármesterével felvették a kapcsolatot és azonnal a helyszínre mentek. A polgármester az első telefonos tájékoztatás után intézkedett a tanyához vezető út takarításáról, melyet a helyszínre érkezéséig el is végeztek.

Az idős házaspár elmondta, hogy tüzelőjük van, utat már tudják használni, de élelmiszerre lenne szükségük. A Vöröskereszt helyi vezetőjével a kapcsolatot felvették, aki a ceglédi raktárukból tartós élelmiszer csomagot és ivóvizet állítatott össze és a helyszínre vitette. Az idős házaspár nagyon szegény körülmények között él az ivóvizet is tőlük 800-méterre található közkútról tudják csak megoldani, ezért nagyon nagy segítség volt ez számukra. A Vöröskereszt ígérete szerint holnapi nap folyamán további csomagot fog kiszállítani a részükre. További tanyákat is átvizsgáltak a környéken, problémát nem tapasztaltak, a fűtés, étkezés, és a közlekedés mindenki számára megoldott volt.

Információnk alapján szintén segítségre szorult egy család Abony Vasút dűlőben. A Ceglédi Hívatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok- helyettese, polgári védelmi felügyelője a település közbiztonsági referensével a kapcsolatot felvette és felkeresték a tanya lakóját, aki tájékoztatatta, hogy a fenn álló probléma megoldódott, ki tudnak jutni az útra. Kérdésükre elmondta, hogy tüzelőjük, élelmiszerük van Az út takarításával megbízott vállalkozó figyelmét felhívták, hogy fokozott figyelmet fordítson a dűlő megközelíthetőségére. A környező tanyákon a közlekedés, a fűtés megoldott, más nem kért segítséget.

Mindenki figyelmét felhívjuk arra, ha ilyet tapasztal, azonnal értesítse a helyi önkormányzatot, vagy a Katasztrófavédelem Kirendeltségét. Életet menthetnek meg ezzel!

Fotós: Cegléd KK PV Felügyelő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására