Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 13. 19:50, szombat | Helyi

Hírek a Füle Tanya háza tájáról

Hírek a Füle Tanya háza tájáról

Tartalmas és eredményes időszak áll ismét a Füle Tanya háta mögött. Azért, hogy ne maradjatok le semmiről, most beszámolunk az elmúlt hónapok izgalmas eseményeiről:

Juhász Zoltán és új fogata március 30-án Hortobágyon debütált a fedeles döntőn, ahol a középmezőny végén, az előkelő 10. helyen sikerült végezniük.

A Hortobágyi fedeles döntőt követte a szabadtéri szezonnyitó verseny, amit április
11 és 14-e között rendeztek meg Gerjenben. A Füle Tanya fogata itt díjhajtáson az első, maraton és akadályhajtáson a második helyet szerezte meg, így összetettben az első helyen végzett.

De nem csak a fogathajtásban születtek kiemelkedő eredményink. Díjugratásban Szelei Szilveszter és Cortez április első hétvégéjén verhetetlennek bizonyultak Kecskeméten. Április 5-én és 6-án a 100 cm-es kezdő lovasok stílusversenyét is
ők nyerték, majd április 7-én Kiskunhalason a dobogó harmadik fokára állhatott fel a páros. Szintén ezen a versenyen debütált fiatal lovunk Sziriusz (a tanyán csak Peru), aki első versenyén Szilveszterrel közösen egy első és egy ötödik helyet szereztek meg. Kocsis Maja és iskolalovunk Kongó is remek teljesítményt nyújtott ezen a hétvégén. Ők április 7-én második és ötödik helyen végeztek.

Április 28-án ismét Kecskeméten indultak lovasaink a 70-75 cm és 80-85 cm-es rajtengedély vizsga felkészítő számokban. Tarkó Vanda Trixi és saját lova Szerény 80-85 cm-es magasságon az ötödik, Elekes Réka és HyZee pedig a hatodik szalagot jelentő helyet szerezték meg.

Május első hétvégéjén ismét nagy izgalmak vártak lovasainkra. Május 4-én Pilisen versenyeztünk, ahol a cudar időjárás ellenére is nagyszerű eredmények születtek. Kezdő lovasok 10 éves kor feletti ügyességi versenyszámban Kamasz Dorina és Fanni lovunk bizonyult a legjobbnak, Lvomszki Noémi és Fanni pedig másodikak lettek. Nehéz ügyességi versenyszámban a szalagot érő negyedik helyet sikerült megszereznie a már jól összeszokott párosnak, Noéminek és Fanninak.
Szakadó esőben, a hidegben is állták lovasaink a sarat, amiért mérhetetlenül büszkék vagyunk rájuk! Délutánra ugyan csendesült az eső, de még így sem volt túl kegyes az időjárás, de szerencsére lovasainknak semmi sem szeghette kedvét.

Eredményeink a délutáni ugró versenyszámokban, ahol kezdő lovaink is indultak:

50-60 cm-en első helyezett lett Pál Hanna és lova Avange.

60-70 cm-en második helyen zárt Pál Hanna és Avange, a szalagot érő negyedik helyen pedig Berkes Léna és Dáma végeztek.

70-80 cm-en első lett Berkes Léna és Dáma. Harmadik helyen zárt Pál Hanna és Avange. Csernus Adrienn és Fuchur a negyedik helyen végzett. Kezdő lovunk Bombay pedig az ötödik helyet szerezte meg Torma Petrával egy igen izgalmas pálya után.

80-90 cm-en Csernus Adrienn és Fuchur a képzeletbeli dobogó harmadik fokára léphettek fel.

Gratulálunk lovasainknak és lovaiknak, akiknek további sikereket és eredményes versenyzést kívánunk!

Május 5-én Simonpusztára látogattuk négy lovasunkkal, ahol szakadó esőben ugyan, de töretlen lelkesedéssel készültek a rajtvizsgára lányaink.
Senkei Kis Zóra, Tarkó Vanda Trixi, Elekes Réka már saját lovukkal, Kocsis Maja pedig iskolalovunkkal várta a nagy megmérettetést. A sikeres elméleti vizsga után a lányok ugyan fellélegeztek, de már készülniük is kellett az előlovaglásra, amit a rossz idő miatt a fedett lovardában tartottak meg. Mind a négy lány könnyedén vette az első két akadályt. Az ugró vizsgára viszont szabadtéren szakadó esőben került sor. A lányok lovai közül kettő rutinosnak, kettő viszont rutintalan lónak mondható. Szerencsére gyönyörű magabiztos pályákkal meggyőzték a bírókat, hogy nekik igenis helyük van a „nagyok” között, így mind a négy lányunk sikeres vizsgát tett.
A felkészítő edzőknek: Vörös Lászlónak, Torma Petrának és Fábián Istvánnak
külön köszönet a lelkiismeretes munkáért, a lelki gyorssegélyekért, és néha a dorgáló szavakért is. További eredményes versenyzést kívánunk!

Május 19-én 10 vállalkozószellemű lovasunkkal Újlengyelbe mentünk versenyezni. Ügyességi versenyszámokban könnyű stílus kategóriában Fanni lovunkal Vlomszki Noémi első helyezést, Novák Eszter ötödik helyezést, Kamasz Dornia hatodik helyezést értek el. 10 éves kor alatti kategóriában Komjáti Amira az ötödik helyen végzet. Berkes Léna három különböző kategóriában is kipróbálta magát ezen a versenynapon. Díjlovaglásban hatodik, 70-80 cm-es díjugartó pályán a rajtengedély nélküliek között a második helyen, távlovas versenyen Tarkó Vanda Trixivel a hatodik helyen végeztek. Pál Hanna és lova Avange 50-60 cm-es magasságon harmadik, 60-70 cm-es magasságon holtversenyben a második helyen végzett Fehér Krisztinával aki Tébolyt lovagolta, 50-60 cm-en ők a negyedik helyet szerezték meg. A rajtengedély vizsgával rendelkező lovasaink Kocsis Maja és lova Kongó
70-80 és 80-90 cm-es magasságon is a második helyen végzett. Tarkó Vanda Trixi és Szerény 70-80 cm-en első, 80-90 cm-en a harmadik helyen zárt.

Május 25-én második alkalommal került megrendezése a Füle Tanyán az MLSZ regionális díjugrató és szabadidős verseny közel 160 starttal.
Szikrázó napsütésben remek hangulatban telt az egész nap. A délelőtti díjugratásban négy versenyszámban méretethették meg magukat a lovasok és lovaik. A szabadidős versenyszámok a díjugratással egy időben egy másik pályán kezdődtek, itt 15 versenyszámban hirdettünk eredményt. Lovasaink és lovaink szép számmal szerepeltek a versenyeken, ahol több kiemelkedő helyezést sikerült elérniük. Összesítve 6 darab első helyezés, 3 darab második helyezés, 7 darab harmadik helyezés, 4 darab negyedik helyezés, 4 darab ötödik helyezés és 5 darab hatodik helyezéssel gyarapították a kupa és szalag gyűjteményt.
Június 1-jén az iskola lovaink Baba és Dáma versenyeztek tapasztalatszerzés céljából Ócsán, ahol is két első és egy második helyet szereztek meg Torma Petrával.

Június 9-én ismét Cegléden versenyeztünk. A Ceglédi Vágta keretein belül megrendezett díjugrató versenyszámokban Berkes Léna, Fehér Krisztina,
Tarkó Vanda Trixi, Csernus Adrienn és Szelei Szilveszter is rajthoz álltak.
Erről a rangos versenyről egy darab első, harmadik, negyedik, ötödik, hatodik, valamint két második helyezést hoztak el lovasaink.

Június 22-én Elekes Réka és Csernus Adrienn versenyeztek Kecskeméten, ahonnan Réka és lova HyZee egy harmadik helyezéssel gazdagodva térhettek haza.

Július 5-én ismét Kecskemétre látogattak lovasaink, ahol ezúttal Tarkó Vanda Trixi egy 2. helyezéssel, Elekes Réka pedig egy 6. helyezéssel zárta a versenyt.

Július első hétvégéjén újra fogathajtó versenyen indult versenyzőnk, Juhász Zoltán, aki ezúttal díjhajtáson első, maraton hajtáson kilencedik, akadályhajtáson hatodik, összetettben pedig a negyedik helyen zárt.
(hajtó: Juhász Zoltán, tulajdonos: Füle János, támogatók: Füle Tanya és a Füle család)

Méltán lehetünk büszkék az elmúlt hónapok eredményeire. Lovasainknak és lovainknak is gratulálunk a szép eredményekhez és további eredményes versenyzést kívánunk!

Ha kedvet kaptál a lovagláshoz, vagy csak eltöltenél egy kellemes napot vidéki környezetben, akkor látogassatok el hozzánk a Füle Tanyára!

www.facebook.com/fuletanya
www.fuletanya.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció