Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Június 04. 09:59, kedd | Bulvár
Forrás: infokarcag

Hihetetlen, de igaz! Kisújszálláson járt a Facebook alapítója!

Hihetetlen, de igaz! Kisújszálláson járt a Facebook alapítója!

Egy szombat a szomszédban: Mark Zuckerbergnek és feleségének nagyon ízlett a magyaros vendéglátás

A pulija miatt érkezett Magyarországra, egy Miskolcon élő tenyésztő és családja látta vendégül Kisújszálláson Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját.

Miután Mark Zuckerberget meglátták Budapesten, napokig ment a találgatás a hazai sajtóban, hogy vajon milyen apropóból tette tiszteletét hazánkban a világ egyik legbefolyásosabb embere. Mint az mostanra kiderült, nem a Prezi vagy az iwiw felvásárlása és nem is az Orbán Viktorral való titkos találkozás elmélete volt a befutó a látogatás kapcsán. Zuckerberg és felesége a magyar pásztorkutyákat tenyésztő, kisújszállási származás Antal Ferenc vendége volt. A család Kisújszálláson fogadta a párt, erről tanúskodnak a Facebookon megosztott fotók is.

A Ludas Matyi Puli tenyészet vendége volt Mark Zuckerberg és felesége Priscilla Chan!” – írta Antal Ferenc Facebook oldalán szombaton. Mark Zuckerberget és feleségét, Priscilla Chant kisújszállási otthonukban látták vendégül.

- Több, mint másfél évtizede tenyésztünk pulit, és kutyáink az elmúlt években rendkívüli eredményeket értek el – mondta Antal Ferenc. A mestertenyésztő hozzátette: az elmúlt időszakban hat különböző kutyusuk lett világgyőztes, aminek híre ment szerte a világban, így az Egyesült Államokban is. Valószínűleg ez inspirálta a Facebook-alapító amerikai milliárdost, hogy pulis barátai ajánlására felkeresse a kisújszállási kennelt. A pár érdeklődést mutatott a komondor fajta iránt is, ezért prezentáltak számukra egy kis fajtabemutatót, amelyet Antal Ferenc egyik barátja, Monoki Szabolcs, a Zöldhalompusztai komondor tenyészet tulajdonosa tartott.

- Arról biztonsági okokból nem beszélhetek, hogy miként és hogyan érkeztek Kisújszállásra, ám azt elárulhatom, hogy vendégeinket magyaros vendéglátásban részesítettük édesanyám és édesapám jóvoltából – fogalmazott a tenyésztő. – Nagyon ízlett nekik minden, és egy kellemes estét töltöttünk együtt, amikor kizárólag csak a kutyákról beszélgettünk. Örök élmény marad családunk számára az a szombat este!

Antal Ferenc elmondta még, hogy Mark Zuckerbergék magyarországi látogatása, érdeklődése óriásit lendíthet a pulik népszerűsítésében. Ugyanakkor tény, hogy a Facebook-alapító és neje – akiket szerény embereknek írt le a miskolci-kisújszállási szakember – nem vásárolt kutyát, nem vételi szándékkal érkeztek hazánkba.

A Facebook alapítója maga is pulitulajdonos, ezért is érdeklődik élénken a fajta iránt. Beast névre hallgató kutyája a világ egyik legismertebb négylábúja, másfél millió követője van a Facebookon. Mark Zuckerberg a közösségi portál társalapítója, egyben 24%-os résztulajdonosa. Vagyonát 13,3 milliárd dollárra becsülik.

Forrás: www.boon.hu

Fotók: Antal Ferenc/Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.