Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 20. 11:41, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Hideg radiátor – forró tea

Hideg radiátor – forró tea

A Pest Megye Önkormányzata által fenntartott ceglédi iskolákban még mindig hidegek a radiátorok.

A hetek óta tartó gázstop miatt továbbra sincs fűtés több ceglédi iskolában. A hideg termekben ücsörgő tanárok és diákok egész nap ki vannak téve a beköszöntött őszi időjárásnak, ami valljuk be, napról-napra egyre hűvösebb. Az áldatlan állapotokat a Kulturált Ceglédért Egyesület tagjai karolták fel, akik egy apró figyelmességgel igyekeztek enyhíteni a helyzetet. A Bem József Műszaki Szakközép- és Szakiskola tanulóit ma reggel forró teával várták az iskola aulájában. Az önkénteseket nagy örömmel fogadták az iskolában, hiszen ez az apró kedvesség is nagy segítséget jelent a nehéz helyzetbe került diákok számára. Az egyesület tagjai mindaddig szeretnék folytatni áldásos tevékenységüket, amíg a helyzet meg nem oldódik.

Az iskolában 30 perces órákat és 5 perces szüneteket tartanak, és lehetőség szerint az épület napos oldalán lévő termekben tanítanak – nyilatkozta Fernengel Katalin igazgató az egyik hírügynökségnek. Az épületben kedden 15-19 fokot mértek.

És a többi nehéz helyzetbe került iskolában sincs ez másképp. Cegléden egyelőre rendkívüli tanítási szünetet még nem rendeltek el, az iskolák vezetősége bízik abban, hogy a helyzet mielőbb megoldódik.

Száraz Gábor, a Tigáz szóvivője elmondta, hogy két nap alatt visszaállítják az intézmények gázszolgáltatását, abban az esetben, ha egyezség születik a kormányzat és a szolgáltató között. A Tigáz ügyfélszolgálati igazgatója ma tárgyal a szaktárcánál erről, és bíznak abban, hogy még a nap folyamán egyezség születik Pest megye adósságának kifizetéséről, illetve a szolgáltató elfogadható garanciát kap az adósság rendezésére.

Nos, mi is bízunk a legjobbakban, de talán az ügyintézés is gyorsabban haladna, ha az esedékes egyeztetéseket is hideg tárgyalókban vezetnék le.

Fotó: Kisfaludi István

Címkék: gázstop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció