Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 30. 11:54, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Hétvégi bormustra

Hétvégi bormustra

Kinyíltak a pinceajtók, megteltek a poharak.

A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek számított a borbarátok számára, hiszen május 26-28. között országszerte több mint száz pincészet tárta szélesre kapuit az érdeklődők előtt. A borturizmus népszerűsítésére alakult Nyitott Pincék Szövetség - a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával - hetedik alkalommal hirdette meg Pünkösd hétvégéjén a Nyitott Pince Napokat. A Cegléden V. alkalommal megrendezett bortúra lehetőséget kínált arra, hogy a bort készítők és a bort fogyasztók, a borkultúra értékeit megismerni vágyók találkozhassanak egymással. A Cegléden részt vevő 7 pincészet mindegyike kedvezményes kóstolókkal, pince és a szőlőbirtok bejárással, és további színes programokkal várta az érdeklődőket.

A jó hangulat mellett az egész család számára tartalmas időtöltést jelentő hétvégi rendezvényen a legkisebbekről sem feledkeztek el. Gyermeknap lévén a Kökény és Fia Családi borászatban ingyenes arcfestéssel, óriás csúszdával, lovaglási lehetőséggel, sétakocsikázással kedveskedtek a gyerekeknek.


Az érdeklődőket az elmúlt évekhez hasonlóan most is buszjáratok szállították a különböző helyszínek között. Nehéz ennyi ember szervezett szállítását gond nélkül megoldani, ez idén is okozott apróbb fennakadásokat, melyeket a borászatok finom borokkal és a színes programokkal igyekeztek kompenzálni.

A bor bizalmi termék! Ezért nagyon fontos, hogy az érdeklődők személyesen ismerhessék meg a legjobb pincéket, s hírvivői lehessenek ennek a sokak számára még ismeretlen, vonzó, új világnak.

fotó: Balga Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció