Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. December 05. 15:30, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Hetedhét ország - Cegléd

Hetedhét ország - Cegléd

Cegléd a Cifra Palotában.

Advent második vasárnapján Cegléd városai is bemutatkozott a Művészetek Palotájában. A vasárnaponként látogatható, népszerű Cifra Palota 2007 őszétől a Hetedhét Ország elnevezésű rendezvénnyel bővült, melynek keretében a vendégek ízelítőt kaphatnak Magyarország kulturális életéből.

A rendezvénysorozat különféle izgalmas programok, színpadi bemutatók, kiállítások és interaktív mesejátékokon keresztül közérthetően és játszva vezet be kicsiket és nagyokat egyaránt a magyarországi és határon túli magyar városok, települések népművészetében, történelmébe és sokszínű kultúrájába.

December 4-én, vasárnap Cegléd városa mutatkozott be a Művészetek Palotája látogatóinak. A vendégeket Földi László polgármester köszöntötte. A rendezvényre érkező vendégek megcsodálhatták a Ceglédi Dobmúzeum hangszerét, melyet Banai Szilár meg is szólaltatott, a Kossuth Múzeum féltve őrzött régi tárgyait, a Foltvarrók rongyokból készült karácsonyfa díszeit, valamint sok egyéb érdekességet.

A Ceglédi Alkotók Egyesülete régi népi mesterségeket elevenítet fel, ill. a betlehemi jászolkiállítás díjnyertes alkotásai is megtekinthetőek voltak. Az ünnep közeledtével természetesen a ceglédi mikulás sem maradt itthon, puttonyából Kőhalmi Ferenc, nemzetközi hírű ceglédi bűvész varázsolta elő a színpadi műsorokat, köztük bábelőadást, mesejeleneteket, varázslatos dallamokat, hagyományőrző jeleneteket az adventi ünnepkörből, téli muzsikákat, táncbemutatókat.

A műsorok közben és alatt kézműves foglalkozások sora várták a vállalkozó kedvű gyermekeket, akik helyben elkészíthették a szebbnél szebb karácsonyfa-díszeket, vagy akár az apróbb karácsonyi ajándékokat is.

A rendezvény végén Hegedűs Ágota, alpolgármester asszony jelképes ajándékkal köszönte meg a szervezők és a közreműködők segítségét.

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN!

Fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció