Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 15. 10:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Hét településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Hét településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Hét településen tartanak időközi önkormányzati polgármester- és képviselő-választást vasárnap, azért, mert a testület kimondta a feloszlását. A választási irodák felkészültek a járványügyi előírások betartására.

Veszprém megyében négy településen is lesz időközi választás.

Balatonfűzfőn három független jelölt szeretné elnyerni a polgármesteri posztot: Bárdi-Farkas János, Gál Andrea és Szanyi Szilvia. A hat képviselői helyért 16-an indulnak, a választói névjegyzékben 3789-en szerepelnek.

Szigligeten kilenc független jelölt pályázik a polgármesteri tisztségre: Balassa Dániel, Páhy László, Pálfi Szabolcs, Ulbert István, Baj József, Mészáros Géza, Idrányi Péter, Zsezserán Jánosné és Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit. A négy képviselői mandátumért 23 jelölt indul, a választói névjegyzékben 832-en szerepelnek.

Balatonszepezden a polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul: Biró Imre, Bocskov Petrov Jordán, Selmi Gábor és Szász Péter. A négy képviselői helyre 13-an pályáznak, a választói névjegyékben 400-an szerepelnek.

Megyeren a falu polgármesteri tisztéért a független Komendánt Irén indul, a két képviselői helyre két független jelölt pályázik, a választói névjegyzékben 29-en szerepelnek.

A Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén szintén polgármestert és képviselőket választanak, ugyancsak a képviselő-testület feloszlása miatt. A polgármesteri tisztségre öt független jelölt pályázik: Szeli Zoltán, Kern Szilvia, Fekete Gergő, Szántai János és Szilágyi Sándor. Az egyéni listás képviselő-választáson 36 jelölt indul, közülük hatnak adhat mandátumot a 3775 szavazásra jogosult választópolgár.

A Baranya megyei Merenyén is polgármestert és képviselőket választanak, mert a település képviselő-testülete nyáron a feloszlásáról döntött. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, Krapecz Ferenc és Regős György indul, a négy képviselői helyért pedig tíz független jelölt. A Baranya megye nyugati határán, Szigetvár közelében fekvő település választói névjegyzékében 235-en szerepelnek.

A Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgyön a polgármesteri tisztségért két független jelölt indul: Illi Ferenc és Müller József. Az egyéni listás képviselő-választáson kilenc jelölt indul, közülük négynek adhat mandátumot a 135 szavazásra jogosult választó.

A helyi választási irodák a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeznek el, amelyet a választópolgárok érkezéskor és távozáskor is használhatnak.

A szavazatszámláló bizottságok tagjai maszkot viselnek, és erre kérik a választókat is. Kérik azt is, hogy ha sorban kellene állni, a szavazók tartsanak egymástól legalább másfél méter távolságot, valamint vigyenek magukkal tollat a voksoláshoz. A betegek, a mozgásukban korlátozottak most is mozgóurnát kérhetnek - legkésőbb a szavazás napján 12 óráig - a szavazatszámláló bizottságtól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.