Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Október 27. 16:20, kedd | Helyi sport

Hege a top 10-be ugratott

Hege a top 10-be ugratott

Minden eddiginél sikeresebb évet zárt a legeredményesebb magyar triálos, Hegedűs László

Hegedűs László, a HELL versenyzője azzal a nem titkolt céllal vágott neki a 2015-ös évnek, hogy ismét a világ TOP 10 triálosa között legyen. A kitartása és akaratereje meghozta a várt eredményt, noha erősebb mezőnnyel és új szabályrendszerrel kellett szembenéznie.

A tavalyi kemény versenyév után újra célként tűztem ki, hogy a világ legjobbjai között maradok. 2015 első világkupa futamára úgy érkeztem, hogy az összetett világranglistán a 11. pozíciót töltöttem be. Tisztában voltam vele, hogy a mezőny keményebb, mint valaha, mivel rengeteg juniorversenyző érkezett profi kategóriába és az új szabályrendszer is még komolyabb kihívásokat állított a versenyzők elé.” – kezdte az évértékelést Hege.

A legeredményesebb magyar triál versenyző idén, az igen erős mezőny ellenére, sorba szerzett komoly világkupa eredményeket, az osztrák és francia világkupákon bekerült a döntő futamba, ahol csak a legjobb 6 versenyző indulhatott. „Óriási büszkeséggel és örömmel töltött el az érzés, amikor csak az a 4 Világbajnok versenyző végzett előttem, akik videóiból tanultam meg a sportom alapjait.” – mesélte a fiatal tehetség.

Minden évben megrendezésre kerül a UCI Mountain Bike és Triál Európa Bajnokság, aminek az idei évben Olaszország adott otthont. A triál sportágban Európából jönnek a legjobb versenyzők, így mindenki jelen van a kontinens viadalon azok közül, akik a világbajnokságon is esélyesek. Ennek következménye az, hogy szakmai szemmel nézve az Európa Bajnokság felér a világbajnoksággal, így érthető miért erre az eredményre a legbüszkébb Hege: „Bátran mondhatom, hogy az idei év legszebb eredménye, sőt a 14 éves verseny karrierem legszebb eredménye az Olaszországban megrendezett Európa Bajnokság volt, ahol sikerült a 4. pozíciót megszereznem! Ezután az eredmény után úgy érzem, hogy bármire képes lehetek a jövő évben, amit célként tűzök ki magam elé!

Azonban az idei év nem csak sikeres versenyeket tartogatott Laci számára. Az Andorrában megrendezésre kerülő világbajnokság második szekcióját egy hatalmas eséssel zárta: „Még nem volt rá példa, hogy két és fél méter magasból az oldalamra, vállamra zuhanjak, de ezen a világversenyen ebben is volt részem. Az esést követően alig bírtam megemelni a bal karomat és az egész felsőtestem nehezen mozgott. Egyetlen célom az volt, hogy befejezzem a versenyt és pontszerző helyet szerezzek. Végül közel négy óra esős verseny után sikerült tovább erősítenem a pozíciómat a legjobb 10 között!

Az év utolsó megmérettetése az Országos Bajnokság volt Miskolcon. Itt a kategóriák egymás után következtek és Hege számára mindig óriási kihívás mind a két 26” Elite és 20” Elite versenyszámban indulni. Végül idén is sikerült mindkét kategóriában magyar bajnoki címet szereznie, így jelenleg 16 alkalommal nyerte el a nemzeti színű trikót és a nemzetközi sikereknek köszönhetően a 7. helyen végezett a UCI összetett világranglistán.

A versenyzés mellett a Hegeshow sport csapat is folyamatosan fejlődik, kiváló visszaigazolás, hogy ebben az évben, több mint 40 különböző helyszínen léptek fel és a legfőbb céljuk, hogy átadják az embereknek azt a szenvedélyt, ahogyan ők tekintenek a kerékpározásra.

Címkék: Hegedűs László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem