Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 10. 15:15, kedd | Helyi
Forrás: pest megyei hírhatár

Házi őrizetben a 10 éves kisfiút halálra gázoló férfi

Házi őrizetben a 10 éves kisfiút halálra gázoló férfi

Ittas volt a sofőr

Ahogy arrol már beszámoltunk, halálos közúti baleset történt 2013. szeptember 7-én 7 óra körül időben Törtelen, a Nagykőrösi úton. Egy személyautó gázolt el egy 10 éves kerékpáros kisfiút.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálta meg a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, melynek során megállapították, hogy M. Ádám ittas állapotban közlekedett az általa vezetett sportkocsival Nagykőrös felől Törtel központja felé. A Kőrösi út és a Rét utca kereszteződését megelőző, balra ívelő útszakaszon ittasságából eredő figyelmetlensége és a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt elvesztette uralmát az autó felett, és az úttestről jobbra letérve elütötte az útpadkán, kerékpárját tartva álló, 10 éves kisfiút.

A baleset következtében a gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó a baleset során az árokba borult, utasát és vezetőjét kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A gépkocsit vezető 24 éves abonyi M. Ádámot a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették, a Budakörnyéki Járási Ügyészség 2013. szeptember 9-én halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indult bűnügyben tett indítványt a férfi előzetes letartóztatásának elrendelésére.


A halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény. Figyelemmel a várható büntetés mértékére, valamint a bűncselekmény által a lakókörnyezetben kialakult közfelháborodásra, alappal lehet tartani a gyanúsított szökésétől, illetve attól, hogy jelenléte az eljárás során máshogy nem biztosítható. Okkal lehet tartani attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megkísérelné a bizonyítást a tanúk befolyásolásával megnehezíteni vagy ellehetetleníteni.

Az ügyészség álláspontja szerint indokolt a gyanúsított előzetes letartóztatása, ezért tett indítványt annak elrendelése. A Budakörnyéki Járási Ügyészség 2013. szeptember 9-én halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indult bűnügyben tett indítványt a férfi előzetes letartóztatására, valamint a gyanúsított házi őrizetét rendelte el.

video: TV2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció