Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 06. 13:46, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Hazatérhet Csábi Bettina

Hazatérhet Csábi Bettina

Házi őrizetbe helyezték kedden Csábi Bettina egykori bokszoló világbajnok sportolót, akinek előzetes letartóztatását november 25-én rendelték el Kecskeméten, de a határozat ellen fellebbezett.

Közölte Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

A hat másik emberrel együtt adócsalással gyanúsított egykori sportoló házi őrizete 2012. január 6-áig szól, amikor azt felülvizsgálják – mondta Sárközy Szabolcs.

Adócsalás miatt november 25-én hét gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a Kecskeméti Városi Bíróság nyomozási bírója, aki az elrejtőzés veszélyével, valamint az eljárás jogellenes befolyásolásának veszélyével indokolta döntését. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi közleménye szerint adócsalás miatt indult eljárás hét gyanúsított ellen, akik az eddig feltárt adatok szerint 650 millió forint kárt okoztak az államnak. A NAV pénzügyi nyomozói által feltárt ügy gyanúsítottjai színlelt uniós értékesítéssel próbálkoztak.

Az elkövetők huzamosabb ideje nagy mennyiségű gabonát szereztek be Romániából. A hamis dokumentumokkal azt a látszatot keltették, hogy az árut tovább viszik Szlovákiába, valójában azonban a gabona Magyarországon került forgalomba. Az ügyletben valós gazdasági tevékenységet nem végző fiktív cégek is közreműködtek. Az elkövetők célja az áfára vonatkozó szabályok kijátszása, az adófizetés elkerülése volt.

A pénzügyi nyomozók a bűnszervezetet gondosan előkészített akcióval leplezték le. Öt megyében és a fővárosban 30 helyszínen 80 nyomozó jelent meg ugyanabban az időpontban, házkutatásokat, kihallgatásokat tartottak; a bűncselekménnyel okozott kár fedezetének biztosítására két autót, 40 millió forint készpénzt foglaltak le, és valamennyi gyanúsított bankszámláját zárolták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 12:09, kedd | Kék hírek

Fókuszban a gyorshajtók

A gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.