Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 14. 16:09, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Hatmilliárd forintnyi adót csalt el egy bűnbanda

Hatmilliárd forintnyi adót csalt el egy bűnbanda

Hatmilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek egy alumíniummal kereskedő bűnszervezet, amelynek tagjait nemrég fogták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói - tájékoztatta a NAV hétfőn az MTI-t.

A nagyszabású akcióban a nyomozók hazai és külföldi bankszámlákról 63 millió forintot, több mint 100 millió forint készpénzt, 117 millió forint összegben gépjárműveket és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le, valamint 900 millió forintot meghaladó értékben ingatlanokat zároltak - közölték.

A bíróság négy gyanúsított letartóztatását és egy ember bűnügyi felügyeletét rendelte el - tették hozzá.

A gyanú szerint a bűnszervezet az Európai Unió belső piacán alumíniumtömböket vásárolt, majd Magyarországon, színlelt belföldi értékesítések és valótlan belföldi beszerzések sorozatával kerülte el az általános forgalmi adó megfizetését. A bukó cégekből felépített számlázási láncban majdnem hatmilliárd forintnyi áfa tűnt el.

Az online számlarendszer valós idejű adataiból kiindulva a budapesti nyomozók, járőrök, revizorok, IT-szakemberek, a Merkur bevetési egység támogatásával csaknem ötven helyszínen kutattak bizonyítékok után.

A nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt folyik - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni