Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 08. 11:18, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Hatalmas ehető csokrot készítenek nőnapra Jekatyerinburgban

Hatalmas ehető csokrot készítenek nőnapra Jekatyerinburgban

Kétméteres ehető csokrot készítenek a nemzetközi nőnap alkalmából az oroszországi Jekatyerinburgban.

A nőnapra szánt ehető csokrot az Ural-hegység menti nagyváros megyei piacán a vevők szeme láttára készítik el húsból és zöldségekből. Aligha a diétázók kedvéért, minthogy sült, főtt és füstölt húsokat, szalonnát használnak hozzá, és paradicsommal, olívabogyóval, paprikával és répával díszítik a különleges csokrot.
Az ehető ajándék elkészítésében csupán férfi szakácsok vesznek részt, minthogy nőnapon a hölgyeknek pihenniük kell, így ők ezúttal úgymond megfigyelőként lehetnek jelen - mondta el a jekatyerinburgi piac szóvivője.
A szebbik nem oroszországi képviselőit - immár hagyományosan - a Nemzetközi Űrállomás legénysége: Oleg Novickij, Jevgenyij Tarelkin és Roman Romanyenko köszöntötte elsőként. Dmitrij Medvegyev miniszterelnök pedig - aki előszeretettel használja az internet adta lehetőségeket - az éjszaka a Twitter közösségi oldalon elhelyezett tulipáncsokor fotójával gratulált a tavasz első ünnepén az orosz lányoknak és asszonyoknak.
Oroszországban, így Moszkvában az sem szokatlan, hogy a különböző cégek székházaikra hatalmas köszöntőplakátokat függesztenek ki március 8. alkalmából.
Az orosz fővárosban az ünnepnapon ingyenesen látogathatóak a múzeumok, a pihenőparkokban pedig minden nőnek virágot ajándékoznak - közölte a moszkvai kulturális főosztály.

Címkék: színes-ünnep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).